Pajzsmirigy műtét? Nem lehet más megoldás?
A húgomat pajzsmirigyrákkal műtötték 2 éve. 3 napig kórházban volt, rendszeresen hormonokat kell szednie, ellenőrzésre járnia, de szerencsére jól van. A tied nem ilyen komoly, ne félj!
Jó egészséget!
A pajzsmirigy-túlműködés nem rák, ne ijesztgessen senki fölöslegesen. Az izotópkezelésnek több hátránya van pl. kb. egy hétig nem szabad gyerekek közelében lenni. Ha olyan helyen műtenek, ahol gyakran végeznek ilyet, nem kell félni, ha sima sebészeti osztályon akarják, akkor érdemes lenne speciális osztályt keresni. Sorstárs vagyok, sok éve a mátraházi szanatóriumban voltam, onnét mindenkit a gyöngyösi kórházba vittek műtétre. Egy kolléganőmnek váci a kezelőorvosa. Ha bizonytalan vagy, kérdezz meg még egy szakorvost. )nekem túlműködéssel kezdődött, Metothyrint kaptam évekig, aztán normális volt sokáig gyógyszer nélkül, majd átment alulműködésbe kb. 10 éve (autoimmun gyulladás - pusztulnak a pm. sejtjei).
Költözés miatt több orvos kezelt, vegyesek a tapasztalataim, érdemes endocrin szakgondozót is megkeresni (ált. megyeszékhelyeken van).
"Az izotópkezelésnek több hátránya van pl. kb. egy hétig nem szabad gyerekek közelében lenni."
Meg előnye is, pl. az, hogy nem nyúlhatnak mellé, sérüléseket okozva.
A hoxán van egy nagyon jó pajzsmirigyes fórum "Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problámája mostanában?" ott sokan leírták már a tapasztalatukat kukkants be oda, kérdezhetsz is mindenki nagyon kedves és segítőkész.
Engem is megműtöttek nekem muszáj volt mert autoimmun volt és így nem jött össze a baba vagy beteg volna. Kivették a baba is megfogant minden oké. Napi egy szem Letroxot szedek.
Megértelek, hogy a gyerekek miatt hezitálsz, ha nem túl nagy a baj és gyógyszerrel kezelhető akkor csináld amíg lehet aztán, ha elkerülhetetlen mint nálam akkor lépni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!