Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ez HPV lehet? Valóban nagy az...

Ez HPV lehet? Valóban nagy az esélye, h méhnyakrákot okoz?

Figyelt kérdés
Nem rég vettem észre,hogy szemölcsök jelentek meg a nemiszervem körül,van belül is a nyálkahártyán egy... :S Nem tudom mitől jöhettek ki, mert már régen volt szexuális kapcsolatom... bár van egy tippem..nem rég költöztem át másik albérletbe,és a hűtőbe találtam szemölcs ecsetelőt..ezek szerint a lakótársamnak van.. :S:S Lehetséges,hogy a fürdőkádba elkaptam???Mert vele sehogy se érintkezem..
2011. febr. 15. 17:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

kedves kerdezo!

primitiv valaszokat kaptal! Nogyogyaszoz menj el es o majd megvizsgal es elmondja mi az. A mehnyakrak az a mehnyakon megtelepedo hpv virusbol lehet, nem ami a nemi szerveden van. Ez ket kulonbozo dolog.

2011. febr. 15. 17:51
 12/19 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, a "primitív" válaszokat épp a férjem adta a Kérdezőnek, aki történetesen szülész-nőgyógyász, és 25 éve praktizál...

A méhnyakrákot a szervezetben lévő HPV vírus okozza, ami a nyálkahártyákon telepszik meg, a condyloma pedig a HPV vírus megjelenési formája, ha úgy tetszik, egy régóta fennálló fertőzöttség megnyilvánulása.

2011. febr. 15. 17:59
 13/19 A kérdező kommentje:
össze ne vesszetek! Mindenképp felkeresem a nődokit,mert bevallom még nem voltam nála soha :S Csak az a gáz h TBm sincs:S
2011. febr. 15. 18:20
 14/19 anonim ***** válasza:

A TB-fizetés nem lehetőség, hanem KÖTELEZETTSÉG, vagyis mindenképp rendezni kell a jogviszonyodat (ha nincs rá pénzed, akkor bizonyos feltételekkel átvállalhatja az önkormányzat).

Amúgy simán elkaphatod így is a HPV-t, mivel kontaktussal terjed (bár, általában közvetlennel, közvetítő tárgyakkal csak elég ritkán), vagyis nemi kapcsolat nem feltétlen szükséges hozzá.

Még esetleg a szifilisz 1. stádiumára jellemző kemény fekély jöhet szóba, bár az nem szemölcs (de ki tudja hogy egy "laikusnak" mi a szemölcs), de ha hosszú ideje nem volt szexuális kapcsolatod, akkor nem valószínű. Továbbá a herpesz is okozhat "ott" gondokat, de az pedig apró hólyagokból áll, és eléggé kellemetlen érzés. Szóval a gyakori betegségek közül maradt a HPV a pakliban (de természetesen biztosat csak orvos mondhat).

Ha tényleg HPV, akkor az oltás már eső után köpönyeg, a PCR-os meghatároztatás pedig felesleges, mert a lényeg úgyis az, hogy rendszeresen el kell járni méhnyakrák szűrésre (ami a tévhittel ellentétben nem az elváltozást előzi meg, hanem segítségével még könnyen gyógyítható stádiumban csíphető el a "méhnyakrák"). Mert ha a tipizálással megtudod, hogy veszélyesebb vagy veszélytelenebb onkotípus fertőzött-e meg, az maximum a megnyugtatásra (vagy felesleges idegeskedésre; eredménytől függően) jó, de a teendőket nem befolyásolja.

2011. febr. 15. 19:50
 15/19 anonim ***** válasza:

*A TB-fizetés nem lehetőség, hanem KÖTELEZETTSÉG, vagyis mindenképp rendezni kell a jogviszonyodat

Nem "kell", de marhára megszívod, ha közbejön egy komolyabb betegség vagy baleset vagy műtét, egy életre eladósodsz, ha kiszámlázzák, márpedig ki fogják. Nődokihoz nem kell tb, ha magánban mennél, így is, úgy is fizetni kellene. De tényleg fizetni kéne, jobban jársz a havi pár ezer Ft-tal, mint a számlával.

2011. febr. 15. 19:59
 16/19 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a tb-vel, amúgy ez hülyeség,h kiszámlázzák,csak azt nem értem aki nem tudja biztosra miért terjteszi a hülyeséget!...havonta 5100 Ft-ot kell/kéne fizetnem.de nincs nagyon rá keretem :/Amúgy már voltam bent az egészségpénztárnál,de annyira hülye volt az ügyintéző,hogy egyik kérdésemre se tudott válaszolni,nem tudom akkor ki tud??? Mondjuk ez csak egy kihelyezett ügyfélfogadás volt,de akkor is tudhatná a dolgokat,ha már ez a munkája! Na mindegy,meg akarom oldani,minél hamarabb a dolgokat :(
2011. febr. 15. 20:37
 17/19 A kérdező kommentje:

Még egy kérdés,az eredeti kérdésre visszatérve..

Szóval azt mondjátok h a méhnyakrákom kezdeti állapotban van?

2011. febr. 15. 20:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem, nem azt mondjuk!!!

Azt mondjuk, hogy a HPV fokozza a méhnyakrák ESÉLYÉT, de nem minden esetben okozza azt. Vagyis, nem biztos, hogy méhnyakrákos lesz egy HPV-s, de nagyobb esélye van rá, mint egy nem fertőzött embernek.

(Kicsit hasonlít a dolog a dohányzáshoz: ott sem kap minden bagós tüdőrákot, de aki cigizik, nagyobb eséllyel kaphat).

A méhnyakrák kialakulása (ha egyáltalán kialakul) pedig hosszú (több éves) folyamat, mely korán felismerve még kezelhető.

Amúgy méhnyakrákot csak citológiával és szövettannal lehet megállapítani, HPV-fertőzöttségből nem...

2011. febr. 15. 21:29
 19/19 synergia válasza:
Ismerősömnek HPV volt diagnosztizálva, nagyon veszélyes ajánlották neki az indonal és segitett, nézz utána.
2011. febr. 17. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!