Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Holnap lesz nálunk ORVOSI...

Holnap lesz nálunk ORVOSI vizsgálat. Mit fognak csinálni?

Figyelt kérdés
Nem védőnői. Arra gondolok, hogy pl megfogják nézni a mellünket... de ugye nem mindenki előtt, mert én utálom az osztálytársaim. Ők ne lássák a magánéletem.
2011. febr. 15. 15:55
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Ja, amúgy eddig még sosem nézték meg a mellemet, sem ott lent.

Mondom, hogy orvosfüggő. Mondjuk én alapból egészségügyi szakközépbe járok, szóval az elég gáz lenne, ha ott vizsgálnának embertelenül.

De mondjuk ahhoz, hogy normálisak legyenek veletek, nem eü. suliba járni.

2011. febr. 15. 16:19
 22/41 anonim ***** válasza:

Szerintem ne stresszelj, ha többen mentek be egyszerre, akkor biztos, hogy többiek se pont veled lesznek elfoglalva, hanem saját magukkal, ők is félig pucérak lesznek és nekik is ugyanolyan kellemetlen lesz ez a helyzet. Gyorsan túl leszel rajta! :) 19 L

(Vagy esetleg maradj utolsónak, és akkor akár meg is beszélheted a dokival, hogy miért nem szeretnél alulról vetkőzni)

2011. febr. 15. 16:58
 23/41 anonim ***** válasza:

9.-ben nekünk bugyira kellett vetkőzni(na az kicsit sokkszerű élmény volt, mert nem tudtam előtte, mire számítsak), azóta évente egyszer vizsgálnak, csak deréktól fölfelé kell vetkőzni(már egész hozzászoktam :D), aztán testsúlyt, magasságot, vérnyomást mérnek, szemet és gerincet vizsgálnak. Rákérdeznek az első menstruációra, rendszeres-e, cigizel, fogyasztasz-e alkoholt, műtét, baleset meg ilyesmik. Ja meg egyik éven kellett vizeletet vinni.

Általánosban szerintem nekünk nem is kellett egyáltalán vetkőzni vizsgálatokra, már nem emlékszem, bocsi.

(előző vagyok)

2011. febr. 15. 17:05
 24/41 anonim ***** válasza:

Nálunk is 8.-ba félmeztelenre azaz bugyira kellett vetkőzni, nos én maradtam melltartóba. Kit érdekel mit pofáztak, az látszott a sportmelltartón keresztül is hogy fejlett vagyok- a bugyiba csak belenéztek h szőrösödik-e gondolom és ennyi.

Ne aggódj, maradj bugyiba és melltartóba.

2011. febr. 15. 18:42
 25/41 anonim ***** válasza:

Eléggé orvosfüggő, hogy hány embert vizsgál egyszerre, és hogy miket végez el.

Elvileg meg kellene nézni a magasságot, súlyt, gerinced, van-e lúdtalpad, szemedet, hallásod stb.

Sőt, még azt is, hogy rendesen megy a nemi fejlődésed.

De ezt alapból az orvosok nagy része teljesen kihagyja, nálunk pl nem volt.

Nyugodtan megkérhetitek az orvost, hogy vizsgáljon egyesével, mert nektek kellemetlen. Csak szólni kell és kész.

A puncidat meg nem fogja nézegetni, ha menstruálsz, n aggódj-.

2011. febr. 15. 18:47
 26/41 anonim ***** válasza:
Egy alapos iskolaorvos megnézi a szájüreget (fogak, mandula, garat), megtapintja a pajzsmirigyet (nyakad töve elöl), megnézi a gerincet (előre kell hajolni hozzá lassan). Meghallgatja a tüdőt és szívet, fekve megtapogatja a hasadat (máj, lép tapintható-e stb.), megtapintja a combtőnél (bugyi széle mellett)a verőeret (nem a nemiszervekhez nyúlnak hozzá, hanem az ott kitapintható pulzust ellenőrzi, ugyanis ha nem eléggé érezhető,az elváltozás jele lehet). Meg szokták még nézni, hogy nincs-e lúdtalp, megkérdezik, nincs-e vmi panasz, mikor volt az utolsó vérzésed, és 8.-ban azt, hogy hová akarsz menni továbbtanulni.Mellet és nemi szerveket iskolai vizsgálaton senkitől (kolléganők)nem hallottam, hogy néznének(középiskolai védőnő voltam 10 évig). Óvodás korban még ránéznek, hogy nincs-e valami fejlődési rendellenesség, de később már nem, esetleg csak akkor, ha valami panasz van . Ha egymás előtt vizsgál titeket az orvos, az egyáltalán nem szabályos, nyugodtan szóljatok előre, hogy ragaszkodtok hozzá, hogy a levetkőzve történő vizsgálaton ne legyen senki az orvoson, védőnőn kívül (ez ügyben a szülő panaszt tehet, ha nem teljesítik). Menj el WC-re közvetlenül a vizsgálat előtt, cserélj betétet frissen, szerintem azért meg nem szólhatnak, ha a trikót, pólót csak bent az orvos előtt kapod le magadról. Van olyan orvos, aki ennél kevesebbet néz meg, van, aki többet esetleg, megteheti, hogy alaposabb, de a mások előtt való vizsgálathoz nincs joga.
2011. febr. 15. 18:54
 27/41 anonim ***** válasza:
Mindenhol kötelezőek az orvosi vizsgálatok, de nekem szerencsém volt, mert jóban vagyok a suli orvossal és szóltam, hogy nem szeretnék levetkőzni meg mérlegre állni. Persze akkor meg azt akarták kideríteni, hogy miért ,de ha zavar az ilyen vizsgálat, jogod van megtagadni!
2011. febr. 15. 21:18
 28/41 anonim ***** válasza:
16%
14 évesen komolyan jársz évente nőgyógyászhoz??? Túlélted a mai napot egyébként?
2011. febr. 16. 15:35
 29/41 A kérdező kommentje:
utolsó, te komolyan ilyen nyomorék vagy?:) azóta járok, amióta megkaptam a méhnyakrák ellenit, de gondolom ezt te csak azért írtad, mert hüvelygombád van, és irigyelsz, hogy én megtehetem, hogy elmenjek, és igényes vagyok, de te meg nem :D
2011. febr. 17. 19:30
 30/41 anonim ***** válasza:
22%

Hát Te vagy az abnormális!

Hogy mondhatsz ilyeneket másoknak?

Tudod Te mivel vagdalozól te nagyon gügye!

Te vagy az igénytelen, félsz egy vizsgálattól!

Csak kérdezte, hogy mi volt veled,Te meg letámadod te nagyon süket!

Kívánom, hogy neked legyen egy kiadós trippered!

2011. febr. 17. 19:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!