Magán mammográfia van? Hol? Borsodban?
Figyelt kérdés
Ahova beutalóval mentem,nem igazán vizsgált meg alaposan...máshova pedig hónapokat kell várni2011. febr. 14. 09:29
1/2 anonim válasza:
A mammográfia egy röntgensugárral történő vizsgálat, egy hatalmas géppel végzik, miből gondolod, hogy ez "nem volt alapos vizsgálat"? Ezek nagyon drága gépek, még a megyei kórházaknak sincs mindenhol, nem hinném, hogy magánrendelőnek van ilyen. Ha kézzel tapintották át a melledet nőgyógyászaton vagy onkológián, az lehetett rövid, felületesnek tűnő, de ha utána a géppel is megnézték, az annyira részletes képet ad, hogy annál nincs jobb vizsgáló módszer. Szervezett szűrés 45-65 éves kor között van, a fiatalabbakat panasz esetén ugyanott, ugyanúgy vizsgálják. Ha a géppel nem vizsgáltak és panaszod van, a háziorvosod adhat beutalót a lakóhelyed szerinti szűrési centrumba (és ez ingyenes, de nyilván van néhány hetes várakozás). (a munkahelyemen egy osztályhoz tartozunk a szűrési koordinátorokkal, és én is voltam már többször ilyen vizsgálaton)
2/2 A kérdező kommentje:
mammográfián nem csak géppel vizsgálnak,hanem ultrahanggal is,nekem kicsi a mellem,uh-val "vizsgáltak"
és de,lehet felületesen,kétszer átsimitotta rajtam és kész,fél perc volt max...voltam már normális dokinál ultrahangon,mást vizsgált,és 4-5 percig simán nézelődött,minden egyes centimétert alaposan...és nem azért mert hülye volt és nem látta amit kell..
csak meg tudom különböztetni
beutalóval a lakhely szerintibe (ebből van 3 borsodban ahova mehetekk) aprilisra kapnék időpontot...egy durvább mellrák ennyi idő alatt átterjed elég sok helyre...
de közben találtam magánrendelést,debreceni egyetemi korházban van, Euromedic néven...
leirtam,hátha valakinek segit ha olvassa
és tűrhető áron,1 héten belül fogadnak
2011. febr. 15. 06:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!