Orvoshoz kell mennem, mert összeszedhettem vmi fertőzést és néha-néha vérezgetek is hóközben, de eléggé ideges vagyok, mert még nem voltam nődokinál. Mit fog csinálni?
beültet a székbe,és betesz egy kacsa nevezetű dolgot,amit teker(vagy mit csinál vele)és annak szétmegy a "csőre" ezzel kitágít,és bekukkol.nagyjából ennyi a gázos része.de nem vészes.inkább kellemetlen,hogy egy idegen (nálunk egy jo 50es)férfi kukkerol oda!
de menj el mindenképpen.
Nem kell idegeskedned. Én 18 évesen voltam először szűzen nőgyógyásznál, úgy, hogy gyerekkoromban volt egy furcsa balesetem, ezért meg kellett műteni a hüvelyem, és a végbelem, ezért nagyon féltem az egésztől. Nálam jobban nem hiszem, hogy bárki rettegett volna. De felesleges volt. Az orvos nagyon kedves volt, nem éreztem azt, hogy kényelmetlen lenne beszélnem a problémáimról. Pár alap kérdést tesz fel. Mikor menstruáltál először, mikor utoljára, élsz-e szexuális életet, mivel védekezel. Aztán kiküld egy kis szobába levetkőzni, vagy paraván mögé, ez helyenként változó. Leveszed a nadrágodat, a bugyidat, aztán behívnak. Felfekszel az asztalra, ő majd segít úgy elhelyezkedni, hogy a legmegfelelőbb legyen a vizsgálathoz. Kézzel áttapintja a nemi szerved kívülről. Utána beteszi a kacsát (ha rendes a doki, akkor langyos vízzel felmelegíti, így nem kényelmetlen), aztán vesz kenetet, amit én nem éreztem. Utána kiveszi a kacsát, és felnyúl egy-vagy két ujjal a hüvelyedbe, a másik kezeddel meg megnyomkodja a hasad. Nekem ez volt a legrosszabb része, de ez is túlélhető. Én el sem hittem, hogy ettől féltem ennyire. Biztos sokat számít az orvos személye, és nekem szerencsém volt, mert az sztk-ban kifogtam egy nagyon rendes dokit. Ja és vizsgálat után visszaküld felöltözni, utána meg megbeszélitek a teendőket, megkapod a leletet. Ha nem szeretnél félig meztelenül elmenni az asztalig, akkor vegyél fel szoknyát, azt nem kell levetni. Bár szerintem felesleges, miután felfekszel, úgyis kitárulkozol. Az, hogy elküld-e vérvételre majd kiderül. Ha már régebb óta menstruálsz, akkor a hóközbeni vérezgetés miatt lehet, hogy elküld vérvételre, hogy megnézzék a hormonokat.
Remélem segítettem. Hidd el érdemesebb minél előbb elmenni, ha gond van. És nem kell félni. Persze van kellemesebb hely is a földön, de én inkább megyek 5-ször nőgyógyászhoz, mint egyszer fogorvoshoz. Sok bátorságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!