Lehet e mumpsz láz nélkül felnőtt korban?
Hát, elméletileg talán, de a mumpsz azért hírből sem olyan könnyű betegség, szóval nem hinném, hogy láz nélkül felfolyna.
Arról nem is beszélve, hogy szinte mindenki oltva van ellene, tehát kitől kaptad volna el? (Persze ez a mai világban megoldható :) )
De a mumpsznak még van jópár tünete. Idézet wikipédiáról:
"A leggyakoribb tünetek a láz és a nyálmirigyek fél-, vagy kétoldali gyulladásos feldagadása (80%). A fülkagylók elállnak, a rágás fájdalmas. A hátsó nyálmirigyek nyílása piros. Nem ritkán más mirigyek is érintettek, így a hasnyálmirigy (2-5%) is; ez zsíros hasmenésben, hányásban és a has felső részének fájdalmában nyilvánul meg. Ehhez az esetek 40-50%-ában légzőszervi tünetek járulnak."
Nekem tavaly feldagadt az arcom de nem volt lázam. A doki azt mondta ez ilyen felnőttkori mumpsz, ritkán találkoznak vele de van ilyen. Pedig én is kaptam annak idején oltást. Úgyhogy van ilyen. Pár nap alatt elmúlt.
23/N
A fültő duzzanat akármilyen más betegségtől is kialakulhat, nekem egy natúr influenzától is meg szokott duzzadni (ott is vannak nyirokmirigyek) tapintsd ki a nyakadnál, hátha ott is van.
Valami bujkál benned, valószinűleg hamarost úgy is kiderül :) De kétlem a mumpszot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!