Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen módon lehet még megtudn...

Milyen módon lehet még megtudni, hogy terhes vagyok-e?

Figyelt kérdés

legutóbb jan. 15-én jött meg, de olyan módon véreztem, ami nem természetes szerintem. 5-6 napig tartott, ezzel nem volt baj, de végig olyan volt, mintha csak tisztultam volna.. mint normál esetben az utolsó napon.. rendes piros vér egy csepp sem jött.

és tudom, hogy nem olyan ritka, hogy még 1, max 2 hónapig megjön a nőknek terhesség alatt.

itt még nem aggódtam túlzottan, de aztán egy hete kb elkezdtem néha rosszulérezni magam, hányingerem volt, fájt a hasam...

akkor megijedtem, elmentem tesztet venni, 2-t is vettem (medi-lab).. és egyikről sem tudtam eldönteni 100%-ig, mert az van írva a tájékoztatóra, hogy 1 csík ugye negatív, 2 csík meg pozitív, viszont ha egy erős csík van és a második csak halvány, az is pozitívnak számít.

mind a kettőn ott volt halványan a 2. csík... de gondoltam, ha 2-3 hetes terhes lennék, csak mutatnia kell már rendesen a 2. csíkot is.. úgyhogy nem vettem többet...

itt olvasgattam, hogy másnak is meggyűlt már a baja a medi-labbal, sok falspozitívat mutat, de van akinek a halvány második csík tényleg terhességet mutatott...

ma is hányingerem volt.....

és ez lehet, hogy butaság, de most valahogy.. rosszat sejtek... :S és általában jók a megérzéseim..

el fogok menni nőgyógyászhoz, csak sajnos nincs időpont a következő egy hétben, addig is szeretnék valahogy megnyugodni, nagyon nincs még itt az ideje... :( :S

szóval valaki esetleg tudna mondani valami tippet? ez a hőmérőzés, stb... hogy is van? vagy bármi.

előre is köszi, (17)

2011. febr. 2. 22:16
 1/7 A kérdező kommentje:
elfelejtettem hozzátenni, hogy 10 hónapja szedek tablettát.
2011. febr. 2. 22:17
 2/7 anonim ***** válasza:
ja rendszeresen szedsz tablettát akkor nincs gond, amugy meg a barnázás előfordulhat, nekem is volt már menszesz alatt ilyen, hogy nem piros volt, hanem barnás, amugy meg mostanában mikor kell hogy megjöjjön? sztem nem vagy terhes
2011. febr. 2. 22:26
 3/7 A kérdező kommentje:

még pont egy hetem van a tabiból, és mindig a 3. napon jön meg a szünetben, tehát 10 nap múlva elvileg. 12-én..

hát remélem.. :) szeretnék fiatal anyuka lenni, de nem ennyire :)

2011. febr. 2. 22:33
 4/7 anonim ***** válasza:
a halvany csik is csik, terhes lehetsz. menjel orvoshoz
2011. febr. 2. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:

A hőmérőzés elvileg semmire se jó, mivel nem mérted eddig a hődet.

Viszont ha szedsz tablettát, akkor ugye elvileg ki van kapcsolva a petefészked, nem termelődik progeszteron, ami megemeli a hődet. Szóval lehet, hogy egy próbát megér. 6 óra alvás után olyan reggel 6-7 órakor mérd meg a hődet vagy szájban a nyelved alatt, vagy végbélben vagy hüvelyben. Az első mozdulatod ébredés után az legyen, hogy az adott helyre teszed a hőmérőt, és nem mozdulsz addig, amíg méred a hőt.

Ha 37,2 körül vagy afölött lesz a mért hő, akkor lehet, hogy kezdhetsz aggódni.

DE!!!! lehet, hogy most totál hülyeséget írtam, úgyhogy ha az, akkor majd valaki kijavít! Fogalmam sincs, hogy tabletta mellett mennyi az alaphő, és ha van progeszteron a fogamzásgátlóban, akkor borul az egész elméletem. Szóval tök bizonytalan.

Várd meg a dokit, vagy vegyél még egy tesztet!

2011. febr. 3. 00:55
 6/7 anonim ***** válasza:

A halvány második csík is lehet pozitív, vegyél egy másik fajta tesztet és azzal tesztelj reggeli vizeletből. Ha már látszik tényleg az a második csík még ha halvány is, akkor sajna elég sanszos a baba.

Hőmérőzés fogamzásgátló mellett felejtős, ráadásul ciklus első napjától kell mérni, mert különben nem látsz belőle semmit.

Tehát: még egy teszt, aztán meglátod, hogy mi van.

2011. febr. 3. 08:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták is, tabletta mellett nincs értelme a hőmérőzésnek.

Vegyél még egy tesztet és reggeli első vizeletből csináld meg!

2011. febr. 3. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!