Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet "ott" tágítani? ÉS...

Lehet "ott" tágítani? ÉS mekkorának kéne lennie?

Figyelt kérdés

13 éves múltam, most mentem be a mosdómba egy kis tükörrel. Megnéztem, hogy milyen is "ott". Először nem találtam a hüvelybemenetemet. ( na jó, az első pár másodpercben) Mert annyira kicsi O.o

Mint az ujjam. Kb. egy centis. Ha nem kisebb...

Az ujjam elég könnyen felmegy, bár szűkes érzés.

Hogy lehetne tágítani? Vagy még nőni fog?

Ja és annyira furcsa... ÉS elbújik, meg vannak ilyen bőrszerű valami... O.O

Ja és a szűzhártya milyen mélyen van? Mert én csak olyan 4 cm-re nyúltam fel, és kb. a bemenettől 1 cm-re volt valami, amin át kellett nyúlni :O

Nem tudom, hogy mi van, elég kellemetlen :S

2011. jan. 29. 22:09
1 2
 1/14 anonim válasza:
38%

jézus mária

menj azt aludj mert holnapután iskola

aztán meg vannak még kifestőkönyvek vagy nézz mesét

az való neked

pfff.........

2011. jan. 29. 22:15
 2/14 anonim ***** válasza:
40%

Oké, hogy felfedezed a tested, de, hogy suliban semmilyen felvilágosító óra nem ment még nektek az is biztos...Nem kaptatok kis füzeteket sem?Istenem.

Minek akarod tágítani 13 évesen?!?!-.-"

2011. jan. 29. 22:20
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is hanyagold még ezt a témát egy jó ideig...
2011. jan. 29. 22:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Most ez miért olyan nagy baj, hogy ismerné szeretné a saját testét?

És képzeljétek el, hogy az iskolában csak a mensruációval kapcsolatos dolgokat mesélik el, és nagyon, de nagyon felületesen a szexuális dolgokat!

Egyébként sem ilyen dologban kért tanácsot!

Iskolafüggő, hogy biosz órán mennyire merűlnek el anatómiában!

A kérdező 13 éves elvileg 7.-es, van biosz órájuk és tessék még sem tudja mi van ott lennt!

Kérdező nyugodj meg, teljesen természetes dolog!

13 éves vagy, és még nagyon sok változáson fog keresztűl menni a tested!

Nem kell tágítani!

Olvalgass itt neten is!

Bár nem minden igaz, amit irnak!

Természetes dolog, hogy tudni akarod mi van ott lent, de hidd el, hogy még nagyon sokat változik a tested!

2011. jan. 29. 22:34
 5/14 A kérdező kommentje:

Az utolsónak nagyon köszönöm!

ÉS igen, nálunk még csak most, 7.-ben meséltek először a menstruációról! Ilyenekről állítólag nyolcadikban sem fogunk O.O

2011. jan. 29. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok!

Igen álatlában nem nagyon szoktak, mert a tanárok is úgy gondolják, hogy ezeket a dolgokat a szűlö elmagyarázza a gyerekének, hogy hogyan lesz a kisbaba, a menstruáció és egyéb dolgok!

Lehet, hogy a védönő, vagy iskolaorvos majd menni fog hozzátok és Ö is elmagyíarázza, vagyis jó lenne ha menne, de nem minden iskolában van ilyen felvilágosító óra!

Én mikor ennyi idős voltam mint Te megbeszéltük anyuval az ilyen dolgokat!

Egyikünk sem tartotta cikinek!

Beszélgettünk mint anya és lánya!

Nem volt benne semmi égő dolog!

Szerintem neked is ezt kellene tenned!

Kérdezd meg anyukádtól az ilyen dolgokat!

Biztos Ö is felkészűlt már rá, hogy a lánya egy napon megkérdezze tőle ezeket a dolgokat!

2011. jan. 29. 22:47
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A hüvelybemenet pont olyan, mint amilyennek leírod. Nem egy tátongó lyuk:D Az elülső és a hátulsó fala szépen összefekszik. Ha kell majd neki tágulni, akkor ne félj, fog is rendesen.

De nem kell külön tágítgatni:)

A bőrredők pedig a kisajkak és a nagyajkak.

Keress képeket google.hu-n, hogy hogyan is néz ki kívülről egy női nemi szerv.

2011. jan. 29. 23:10
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem az első 3 válaszolót. A kérdező 13 éves, elvileg már 2-3 éve simán menstruálhat. Akkor meg természetes, hogy meg akarja ismerni a saját testét... nincs ebben semmi baj, sőt, teljesen normális.

Szerintem menj el egy könyvtárba, vegyél ki egy anatómiakönyvet (persze ne orvosit :), és keresd meg abban a női nemi szervet. Van többféle különböző részletességgel, azokban biztos megtalálod minden kérdésedre a választ.

2011. jan. 29. 23:25
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Óvatosan nyúlkálj azon a környéken, mert tuti, hogy átnyúltál a szűzhártyádon is. Az 1-2 cm-re van a bemenettől: szerencséd, ha most nem szakadt el. Amikor azt a kis ellenállást érezted, akkor értél hozzá.

Óvatosan a tamponnal is, mert az is elszakíthatja.

Nézd meg rendesen tükörrel: abban is látszik, ha szétnyitod a környékét.

Ja: és mindig tiszta kézzel. Ne a WC-ben.

Tágítani nem kell - lehet, hogy még nőni fog, de ha kell, majd kitágul, ne félj. Most még nem, csak ha majd szerelmes leszel egy fiúba.

Szerintem is elég baj, hogy nincs egy normális felvilágosítás. Nem hiszem, hogy legalább pár tisztességes, jól látható képet ne lehetne levetíteni.

2011. jan. 30. 03:08
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A hüvelyed még tágulhat. Egyébként a szűzhártya a hüvelybemenetnél van. Az lesz az, amin kb.1 centinél átnyúltál.
2011. jan. 30. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!