Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » UJ vagyok ebben a menstruacios...

UJ vagyok ebben a menstruacios dologban. Valami dolgokat tudtok mondani hogy mit szabad s mit nem? Vagy akarmit. Minden informacio jo!

Figyelt kérdés
Par napja megjott az elso mensim. Nem tudok sokat rola..azt tudom hogy hogyan tortenik s miert ...ennyi. Koszi a valaszokat! 13/L
2011. jan. 20. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

mindent csinálhatsz. Ez nem korlátozhat semmiben :D

Sportolj, meg minden! De fürdés helyett inkább zuhanyozz!

Hogy-hogy ennyi idősen nem tudsz róla mindent? :)

2011. jan. 20. 19:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Anyukád nem világosított fel?
2011. jan. 20. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Azért mindent nem csinálhatsz! Például nehezet ne emelj és ne fürödj forró vízben. Hasizmozást és a fordított testhelyzetekkel járó gyakorlatokat (pl gyertyaállás) is jobb ilyenkor kerülni. Dinamikus sportok mehetnek (Pl futás, tánc, labdajáték)

Egyébként érezd magad jól, nevess sokat, ne vedd be a balga lányok rémhíreit a PMS-el kapcsolatban.

Gyakran cseréld a betétet, a szoros, francia bugyi a legjobb ilyenkor. (pamut)Ha szőrtelenítesz nem ragad bele a vér. Nedves törlőkendővel érdemes áttörölni magad minden csere után. Nekem van egy kis neszesszerem, abban van betét, törlőkendő, NO-Spa és egy csere bugyi. Ez így diszkréten elfér a táskádban is.

Ha valaki csúfolkodna emiatt mosolyogj rajta, igazából a saját zavarát leplezi csak ezzel.

Üdv a klubban nagylány!:)

2011. jan. 20. 20:01
 4/7 anonim ***** válasza:
"Új vagyok ebben a menstruációs dologban" te nagyon aranyos vagy! :D Amúgy majd kitapasztalod te azt, mint mindenki más, nem tudom mit lehetne róla írni. Ha megjön az a baj, ha nem jön meg, az a baj... :P
2011. jan. 20. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:

1,nem mindekinek van anyja(sajnos akinek nem él az kitöl kérdezze)

2,van akinek nem jo az anyjával a viszonya és ne mer ilyen dolgot megkérdezni,szóval biztos h megkérdezte volna tőle.

3,lehet csak szégyenlős az anyukája elött és nem tudja hogyna kezdjen neki.

Szóval...Ennyi idősen ajánlom a betétet kezdésnek.Sportolni jo melette mert idővel jobban fogod birni a menzis időszakot és a sport amugy is jo hatással van rá.Ha fáj akkor este a derekadat jol takard be hogy jo melegbe legyen,mert akkor kevésbé fáj.Ha nagyon féjna akkor van erre fájdalomcsilapitó.Zuhizni higiénikusabb.

Minden honapban ugyanakkor fog kb.megjönniha beáll majd rendesen így majd tudod h mikor jön meg.Ha eltérést tapasztalsz akkor orvoshoz kell menni(de kétlem h ilyen fiatalon baj lehet).Arra figylej h ne maradjon el,vagy ne legyen egy honapba többször meg,de ez majd beáll idővel.

2011. jan. 20. 21:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szegyenlos anyukam elott, szeretek vele beszelgetni. Csak nagyon sok dolog tortent a menstruacioval kapcsolatban! Sokkal kisebbek mint en kicsufoltak mert 13 evesen meg nem jott meg, az osztalyombol a lanyok kikozositettek mert en voltam az egyeduli mensi nelkul. Sokat sirtam ez a tema miatt. Es ezert nagyon utalltam errol a temarol beszelni. Ezert nem vagyok annyira felvilagositva :) Egyebkent nagyon szepen koszonom a valaszokat!
2011. jan. 20. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Na ez a legnagyobb hülyeség, hogy az alapján ítélnek meg egy lányt, hogy menstruál-e! Fel kéne világosítani ezeket a lányokat, akik így ítélnek meg más lányt, hogy a menstruáció minden lánynál más időben jön meg és attól, hogy valakinek később, nem kevésbé jó és értékes ember!!!
2011. jan. 21. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!