Szörnyen fázós vagyok. Menjek ezzel orvoshoz vagy inkább ne?
Van egy olyan problémám, amivel nem mertem még orvoshoz fordulni, mert tartok tőle, hogy csak kinevetne. Szörnyen fázós vagyok. Gondolom, ezzel nem mondok újat... Sajnos, nálam az a gond, hogy az átlagos 20-21 C. fokos szoba is hideg, 25 C. fokban is fázom, a határ pedig, ahonnét már nem szoktam fázni, az szorosan 30 C. fok körül van. Nos, ez egy szobában nagyon nem egészséges, ráadásul a párom is a számomra hideg 20-21 C. fokot kedveli és mindezek mellett költséges dolog is 30 fok körülire felfűteni egy szobát.
Kaptam már tippeket, hogy "öltözz föl!", de ha egyszer hosszú nadrágban, két pulóverben és vastag zokniban is fázom az átlag hőmérsékleten, akkor nem nagyon tudok mit tenni. És hogy nem színlelek, azt bizonyítja az is, hogy ilyenkor tényleg hideg a lábam, a kezem és az orrom is.
Mit tehetnék? Forduljak orvoshoz? Vagy ez valami vitaminhiányra utal?
Én is fázós vagyok. Pl.ha trikó nincsen rajtam, bármit felveszek, semmit nem ér; azon kötött magas nyakú pulóver, ha nem kötött, akkor 2 pulóver, vastag zokni, vastag papucs, farmer télen kizárt, min. kordbársony nadrág,szoknyát kizárólag 100 DEN fölötti vastagságú harisnyával. Utcára tollkabát, ami legalább térd fölé ér, térdig érő szörmebéléses tex-es (be ne ázzon)csizma, sál, +10 fok alatt sapka, kesztyű. Ha otthon leülök tv elé, olvasni, stb., mindig veszem elő a takarót. Így nem fázok a 20-21 fokban. De az orrom, kezem, lábom hideg.
Remélem adtam valami tippet.
en is fazos vagyok, de kanilulaban igenis hogutat kapok
nekem is ezt mondtak, h verkeringes problema. a vernyomasom is, meg a pulzusom is rendkivul alacsony - 80/50 vernyomas, 50es 60 kozotti pulzus. persze ha ideges vok, vagy mozgok, nyilvan feljebb megy, de meg soha nem erte el a normalist.
azt mondta az orvos, h oruljek, mert sokaig fogok elni, de bizony fazni fogok mindig...ez van, ha nagyon fazok, elkezdek ugralni, megmaszirozom a talpam, es jobb :)
Köszönöm szépen a tanácsokat és tippeket! Látom, nem egyedüli eset vagyok... :)
A nyarat én is nagyon szeretem, csak problémás bőrű lévén 10 perc alatt leégek, így csak ritkán napozok. :)
Azt hiszem a Kedves Válaszolók által felsorolt összes ruhadarabot beszerzem... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!