Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most először megyek nőgyógyász...

Most először megyek nőgyógyászhoz. Lenne pár kérdésem. Bővebben lenn. (? )

Figyelt kérdés

Csütörtökön megyek először nőgyógyászhoz, azt szeretném, ha megállapítaná, hogy terhes vagyok e. Magán nődoki. Hogy lesz? Bemegyek és megkérdezi miért jöttem, mi a panaszom? A vizsgálat miből fog állni? Mit fog csinálni? Fizetni hogy és mikor kell? Kell valamilyen papírt kitöltenem? Eredményeket levélben küldik el?

Nem baj, ha nem tudtok minden kérdésemre válaszolni, már csak pár válasznak is örülnék, esetleg történetekre, vagy hogy mire figyeljek. Köszönöm!

2011. jan. 17. 20:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha csak erre vagy kíváncsi, mi fenéért nem veszel egy tesztet?

A teszt hamarabb kimutatja, mint ahogy a doki látja vagy érzi...

Szóval ha korai a terhesség, akkor ő is elküld vizeletvizsgálatra...

Amúgy érdekes, hogy ezért mész először orvoshoz. Feltételezem hogy ha attól félsz (vagy abban reménykedsz, nem tudom), hogy gyereket vársz, akkor másrészt szexuális életet. Ha pedig élsz, akkor nem ártana évente rákszűrésre járni...

Nah de a lényeg:

Megkérdez pár általános dolgot (menzeszedrőlpár kérdés, betegségeidről, milyen gyógyszereket szedsz, stb)

Megkérdezi, hogy miért mentél, mi a panaszod.

Aztán megvizsgál kézzel, esetleg UH-val.

Ha fiatal a terhesség (nem érzi, nem látja), akkor elküld vizelet vagy vérvizsgálatra.

2011. jan. 17. 20:21
 2/6 anonim ***** válasza:

És fizetni utána kell. Megkérdezed, hogy mivel tartozol, és ő megmondja.

Az eredményt meg vagy odaadja (pl. a leletben leírja, hogy terhes vagy), vagy ha vizsgálatra küld, akkor majd ott elmondják, hogy mikor kell elmenned érte.

2011. jan. 17. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Most mész először és terhesség miatt? Akkor nyilván nem tizenéves vagy de még csak most mész először? Bocsánat, de számomra ez fura...

Na a segítség :)

Odamész, leülsz vagy állva elmondod, hogy szeretnéd ha megvizsgálna, hogy terhes vagy-e.(Rendesebb doki megkérdezi mi a panasz, a másik fele hallgat mint egy birka)

Fog ultrahangot csinálni és vérvételre is elküld szerintem, amiért Neked kell majd elmenni az eredményéért és azzal visszamenned a dokihoz.

Nekem eddig semmi papírt nem kellett kitölteni és fizetni a végén fizettem.

Remélem tudtam segíteni:)

2011. jan. 17. 20:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Csináltam tesztet, többet is, de mind negatív. Így szerintem nem vagyok terhes, de mégis két hete nem jön meg. Az meg, hogy miért nem mentem dokihoz, magánügy, sajnos ért pár kellemetlen dolog, ami miatt félek az orvosoktól:( de tudom ez nem mentség, szégyenlem is magam, de egyszerűen félek. Mindenesetre köszönöm a válaszaitokat:) Még várom, hátha valaki tud valamit írni:)
2011. jan. 17. 20:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát ha több teszt is negatív, akkor vszínűleg nem vagy terhes. Ez esetben inkább azt próbálja majd kideríteni, hogy mi lehet a probléma.

Valószínűleg ilyen vizsgálatok lesznek:

- Manuális vizsgálat: Kicsit megnéz kívülről, hogy minden rendben van-e. Aztán benyúl egy ujjal, közben megtapogatja a hasad.

- Rákszűrés: Bedug egy fém cuccot, picit szétfeszíti a hüvelyed. Egy nagy fülpiszkáló szerű cuccal benyúl és kenetet vesz a méhszájadról.

- UH: Bedug egy ultrahangkészüléket és megnézi vele a petefészkeid és a méhed.

- Esetleg elküld hormonvizsgálatra is.

Amúgy tényleg barátkozz meg az orvosokkal, mert a te érdeked. Mindenki fél az első előtt, de inkább pár perc kellemetlenség, mint aztán évekig tartó szenvedés.

2011. jan. 17. 20:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom, igazad van!:) Próbálkozom, csak nagyon nehéz:( Köszönöm a Te válaszodat is!:)
2011. jan. 17. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!