Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akkoris kialakulhat a méhnyakr...

Akkoris kialakulhat a méhnyakrák? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egy éve vagyok a párommal és rajta kívül senkivel sem folytattam szexuális együttlétet.Tavaly amikor megcsináltattam a méhnyakrák vizsgálatot akkor P2-es lett.Szóval akkor ezekszerint ő nem fertőzött a HPV-vel akkor biztonságban vagyok?
2011. jan. 17. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

HPV

Nem biztos, csak ha a párod sem kapta el senkitől. Ezt egy sima rákszűrés nem mutatja ki, speciális vizsgálat kell, szintén kenetből.

Méhnyakrák

Nem csak HPV-től lehet kapni. Bármikor kialakulhat anélkül is.

Ha mégis van/lesz HPV-d, akkor pedig nem 100%, hogy méhnyakrákod is lesz.

Mindkét esetben az évenkénti szűréssel óvhatod meg magad. Ha a rákmegelőző állapotot észreveszik, 100%-ban gyógyítható. Márpedig évi szűréssel észreveszik.

2011. jan. 17. 17:58
 2/4 A kérdező kommentje:

Májusban vettek tőlem kenetet ami P2-es lett és az az orvos szerint még jó!

Ha azóta is az a párom aki volt akkor kevesebb az esélye,hogy azóta kialakulóban van?

A páromnak én voltam az első úgyhogy nem lehet fertőzött!

18/L

2011. jan. 17. 18:03
 3/4 anonim ***** válasza:
A P2 tökéletes eredmény. P1 csak érintetlen lányoknál szokott lenni. aggódás helyett májusban menj el ismét rákszűrésre, és ezt évente tedd meg! Akkor nem lesz semmi baj, csak ezt ne hanyagold el.
2011. jan. 17. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor HPV-tek nagy valószínűséggel nincs. DE mint írtam, méhnyakrákot nem csak HPV okozhat.

De a P2 tökéletes, egyelőre nincs okod aggodalomra. Évente elég megnézetni.

2011. jan. 17. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!