Összefügghet a mensessel a migrénes fejfájásom?
nálam sztem valamennyire összefügg. De akkor csúnya hányinger is jár mellé :S
Évente 4-5 alkalommal szokott az lenni h kegyetlenül görgyöl a hasam, fáj a fejem, és hányingerem van.
a fejem egyébként is szokott fájdogálni :(
Mi az, hogy!
ős-migrénes vagyok/voltam, nekem ilyenkor még a fél testem is lebénul. jó mi?:)
de fájhat még az időjárástól, az idegességtől, kajától, sőt a szemedtől is!
nekem azt mondták az orvosok, csináljak fejfájásnaplót.
1-2 hónapig írd, melyik nap milyen idő volt, mit ettél, milyen kedved volt és fájt-e a fejed. ebből már nagyon jól kivehető lesz az ok.
ha migrénnél látsz vibráló foltokat (de amúgy is) érdemes elmenned szemészhez.
Nézzék meg, kell-e szemüveg, illetve hogy nincs-e prizmád!
Nekem a szemem miatt volt, megoperáltak, és már semmi bajom.:) (persze a fejem nekem is sokat fáj, csak nem migrénesen.)
Kedves clau20!
Esetleg ki tudnád fejteni még egy kicsit bővebben? :)
milyen dokihoz mentél? Pontosan mi volta baja a szemednek, milyen műtétet végeztek rajta?
csak mert én is eléggé szenvedek a migréntől, és jó lenne vmi kiutat találni :)
persze:)
gyerekkorom óta jártam kórházba, sehol nem tudták megmondani, mi bajom. (pedig kórházi szemészeten is voltam...)
Adtak Migprivet, ami semmit nem ért.
Ha budapesti vagy, vagy megéri neked a fáradtságot, egyetlen szemészetet tudok ajánlani, az összes közül csak ott vizsgáltak ki rendesen - a Moszkva térnél a Várfok utca sarkánál van.
Pálfia szemészet, a Várfok optikától egyel jobbra lévő házban. Ha akarod, priviben megadom a számukat.
Egy vizsgálat 5-10.000 forint, de nekem megérte. vérprofik.
Általában több tényező kellett a migrénhez - fáradtság+időjárás, idegesség+ fáradtság,...
Fáradt pedig azért voltam, mert a szemüvegem nem volt jó - nem volt rajta prizma. (ettől csak oldalt vastagítják a keretet.) Nem jöttek rá, hogy rejtett kancsal vagyok.
Szóval így a szemem helyett az agyam dolgozott, folyamatosan korrigálnia kellett a képet, így ha elfáradtam, jött a migrén.
18 év alatt nem operálják a szemed... én vártam 20 éves koromig, elmentem a honvédbe, egy szuper dokihoz kerültem, felvágták a szemem, kivágtak egy darab izmot, összevarrták - ez volt most októberben -, és most itt vagyok, semmi bajom, vékony a szemüveglencsém és lehet kontaktlencsém is...:)
De ha neked a menstruációdhoz kapcsolódik, lehet, hogy nem olyan erős, és neked pl. tökéletes lenne a migpriv...
Kórházak közül amiket megjártam, a Honvéd volt az egyetlen, ahol emberként is kezelnek, nem valami vágóhídhoz hasonlít...
Ilyesmivel csak jó kórházba menj, különben úgysem tudnak semmi értelmeset mondani...
A migrén az orvosoknál a nagy kérdőjel...:P
De még lelki oka is lehet a fejfájásodnak... Engem pl. a szemészem küld februárban családállításra! - rátapintott a lényegre, tudom is, mi váltotta ki az első migrént, nagyon is köze van a családom egy tagjához...
Remélem, rajtad is segítenek majd, és jó kezekbe kerülsz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!