Nem akarok gusztustalankodni, de mi lehet ez? Félek.
18 éves vagyok. Stodette fogamzásgátlót szedek,most van az első 7 napos szünetem,tegnap meg is jött. De ma reggel arra ébredtem hogy nagyon vérzek,fáj a hasam,és valami iszonyatos dolog jött ki belölem. Fehéres,pirosos,egybefüggő,én nem tudom mi ez,de életemben nem láttam ilyet. Olyan kb mint egy pióca.
Segítsetek,mit csináljak? Lehet hogy baj van?
Nekem az erősebb napokon mindig ilyen a menstruációm, darabokban jön a vér (a méhnyálkahártyám).
Szerintem kell mitől félned. Most biztos attól ilyen, hogy a gyógyszer miatt másképp reagál a szervezeted.
Nem tanították suliban, hogy mi az a menstruáció? A méhnyálkahártya leválása. Az a darab benne egy nyálkahártyadarab.
De mondjuk tablettától a vérzésnek csökkennie kellene (vagy nem kellene változnia), nem erősödnie. Ha következő hónapban is erős lesz a vérzésed, meg nagyon görcsölsz menj vissza a dokihoz.
Feltehetőleg még nem szokott hozzá a szervezeted a magasabb ösztrogén szinthez, ezért jobban megvastagodik a méhnyálkahártya a ciklus 1. felében (szélsőséges esetben annyira, hogy akár a ciklus közepén áttöréses vérzés is lehet, aminek az oka, hogy olyan vastag lesz a nyálkahártya, hogy az erek még középidőben sem bírják táplálni, ezért már menzesz előtt elkezd leválni). És a vastagabb nyálkahártya amikor leválik, több vért és "darabot" eredményez.
Általában 1-2 hónap alatt be szokott állni a dolog, ha nem, akkor a gesztagén komponenst érdemes emelni (de ez úgyis az orvos dolga).
Szóval, ne pánikolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!