Hogyan győzzem le a rettegésemet a vizsgálattól? Nektek nem fáj?
Én csak az első előtt rettegtem, utána meg azon csodálkoztam, hogy mitől is... :) Én abszolút nem érzek semmiféle fájdalmat, eddig három különböző orvos vizsgált, egyik sem okozott fájdalmat, mindhárom sztk-s rendelés volt, három különböző rendelőben.
A vérzés teljesen normális, citológia után mindenki vérzik. Az a baj, hogy óriási jelentőséget tulajdonítasz a vizsgálatnak, rágörcsölsz, ráfeszülsz idegileg és fizikálisan is, emiatt tényleg fájhat a vizsgálat, emiatt persze meg csak nő a szorongásod. Belekerültél egy ördögi körbe.
Igazából azt kéne elérni, hogy félvállról vedd a vizsgálatot és a helyén kezeld. Hiszen a valóságban, ha nem rettegsz tőle, nem okoz fizikai fájdalmat. Esetleg érdemes lenne egy másik orvost keresned, és letesztelni, hogy ő is fájdalmat okoz-e. Vagy érdemes magánnőgyógyászhoz menned, ahol van idő arra, hogy elmond ezt a lelki problémát és tekintettel legyen rá.
Hosszútávon meg kell oldani ezt a problémát ellátás nélkül nem maradhatsz! Ha magadtól nem megy, kérd pszichológus segítségét!
26/N
Szerintem ez már pszichés nálad. Mármint minél jobban görcsölsz, annál jobban fáj.
De emiatt nem szabadna hanyagolni. Keress másik orvost, aki óvatosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!