Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan győzzem le a rettegésem...

Hogyan győzzem le a rettegésemet a vizsgálattól? Nektek nem fáj?

Figyelt kérdés
régebben is utáltam nőgyógyászhoz menni,főként a szégyenérzet miatt,de pár éve már igazi,erős fájdalmaim voltak cyto közben,véreztem is,azután pedig már a tükör behelyezése is fájt. éppen három éve nem voltam vizsgálaton,mert a gondolattól,hogy belém tesz egy idegen tárgyat,borzadással tölt el,az a kis ropogó-sercegő hang pedig,ahogyan a kenetet veszi a méhszájamról,szintén. ráadásul nagyon fáj is. önkéntelenül megfeszítem a testem,erre a doki mondja,hogy lazítsak,csússzak lejjebb-na ez az a mondat,amitől aztán felkapom a vizet,nem,nem tudok lazítani!!! normális szexuális életem van,semmi nem fáj közben,de a nőgyógyásznál a kézi méhemelgetés is több,mint kellemetlen.szeretnék kisbabát,de inkább lemondok róla,csak nem kelljen engednem,hogy bennem nyúlkáljanak. más is érzett már ilyet? legyőzhetem valahogy?
2011. jan. 5. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
igen, ezt kezeltetned kéne. Én két természetes szülésen vagyok túl, fájdalomcsillapítás nélkül és szülés után 3 nappal sem fájt kicsit sem a vizsgálat, amikor arról volt szó, hogy hazamehetünk-e. Nem hallottam még soha az általad említett sercegő hangot és még egy vizsgálat sem fájt, a spirál felhelyezése kellemetlen volt, de fájni az sem fájt. Így csak nem telhet el az életed, hogy ennyire rettegsz ettől a vizsgálattól.
2011. jan. 5. 15:58
 2/8 anonim ***** válasza:

Én csak az első előtt rettegtem, utána meg azon csodálkoztam, hogy mitől is... :) Én abszolút nem érzek semmiféle fájdalmat, eddig három különböző orvos vizsgált, egyik sem okozott fájdalmat, mindhárom sztk-s rendelés volt, három különböző rendelőben.

A vérzés teljesen normális, citológia után mindenki vérzik. Az a baj, hogy óriási jelentőséget tulajdonítasz a vizsgálatnak, rágörcsölsz, ráfeszülsz idegileg és fizikálisan is, emiatt tényleg fájhat a vizsgálat, emiatt persze meg csak nő a szorongásod. Belekerültél egy ördögi körbe.

Igazából azt kéne elérni, hogy félvállról vedd a vizsgálatot és a helyén kezeld. Hiszen a valóságban, ha nem rettegsz tőle, nem okoz fizikai fájdalmat. Esetleg érdemes lenne egy másik orvost keresned, és letesztelni, hogy ő is fájdalmat okoz-e. Vagy érdemes magánnőgyógyászhoz menned, ahol van idő arra, hogy elmond ezt a lelki problémát és tekintettel legyen rá.

Hosszútávon meg kell oldani ezt a problémát ellátás nélkül nem maradhatsz! Ha magadtól nem megy, kérd pszichológus segítségét!

26/N

2011. jan. 5. 16:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Szerintem ez már pszichés nálad. Mármint minél jobban görcsölsz, annál jobban fáj.

De emiatt nem szabadna hanyagolni. Keress másik orvost, aki óvatosabb.

2011. jan. 5. 16:17
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. már több orvosnál is voltam,és csakis magánrendeléseken. tudom,hogy azért fáj jobban,mert félek tőle,de ha egyszer félek?! pedig egyébként jól bírom a fájdalmat,csak ezen az egy helyen okoz gondot. menjek pszichológushoz?
2011. jan. 5. 16:27
 5/8 anonim válasza:
Szerintem csak azért fáj mert görcsölsz és nem bírod elengedni magd.
2011. jan. 5. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:
A legközelebbi orvosnál tett látogatásnál kezdd azzal, amit ide leírtál, addig ne is vetkőzz, amíg ezeket el nem mondtad. Hidd, el, könnyebb lesz!
2011. jan. 5. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez már fóbiás félelem. Pszichológushoz kell fordulni, segíteni fog!
2011. jan. 5. 18:44
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm,megpróbálom megbeszélni orvossal.
2011. jan. 5. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!