Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért olyan rossz menstruálni?

Miért olyan rossz menstruálni?

Figyelt kérdés
Még nem jött meg, de mindenki azt mondja, hogy rettenete. De miért. Ezt nem igazán értem...
2011. jan. 2. 12:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
hát, én sokszor hányok, fel sem tudok kelni és volt, h lórúgásszerű görcsoldóval telenyomva is elájultam... nekem rettenetes, főként, h fogamzásgátlót szedek, így is erős, de sokkal kevésbé görcsölök, így el lehet viselni. bízz benne, h neked nem fog egy hétig-vagy tovább- tartani, és görcsmentes leszel. van olyan barátnőm, aki 3 nap alatt megússza, napi 2 mini tamponnal és tisztasági betéttel. nem törvényszerű, hogy nyomorultul legyél, de benne van a pakliban:)
2011. jan. 2. 13:17
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Itt az eredménye annak, hogy a már menstruáló lányok ijesztgetik azokat, akik még nem menstruálnak. A menstruáció a fájdalmak és görcsök ellenére jó dolog, hiszen azt jelenti, hogy egy lány/nő egészséges, és lehet gyereke! Sok nő örülne ha menstruálna.
2011. jan. 2. 13:45
 13/21 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek :)
2011. jan. 2. 13:46
 14/21 anonim válasza:
Maga a menstruáció nem rossz dolog, de amikor tesi órán érzem, hogy folyik és azon rágom magam, hogy át ne ázzak elég kellemetlen dolog. Egyébként ki lehet bírni:)
2011. jan. 2. 15:14
 15/21 A kérdező kommentje:
köszi. :D
2011. jan. 2. 15:25
 16/21 anonim ***** válasza:
23%

Meg tényleg fejben dől el sok minden. Hozzáállás kérdése. nem értek azzal egyet, hogy az első két nap a tanárok erőltetik a tesizést, normális edző pedagógus ad könnyített tesire lehetőséget.

Viszont én is sportoltam 10 évig heti magas edzésszámmal, mi felvettünk egy cicanadrágot és időnként dupla bugyit a sportnaci alá. Semmi gond nem volt így. Egyszer áztam át a fehér nacimban edzés közben (nem volt alattam cicagatya), egyetlen pasi sem röhögött ki, pedig sok volt körülöttem.

A hozzáállásod nagyon fontosa nőiséghez, ha büszke vagy arra, hogy nő vagy, akkor hidd el nekem sokkal könnyebben fogsz menstruálni is. Azt pedig ne hidd el, amikor azzal ijesztegetnek, hogy 45 percenként cserélnek szuper betétet/tampont, mert az annyi vérvesztést jelentene, hogy már kórházban lennének.

Minden jót és sok sikert a nőiséghez, a szerelemhez!:)

2011. jan. 2. 17:18
 17/21 anonim ***** válasza:
76%

17:18

Ki ijesztgeti? Attól, hogy neked normális a vérzésed, másnak még lehet annyira erős, hogy 45 percenként mennie kell wc-re!

Sőt, képzeld, olyan erős görcsei is lehetnek, amik nem csillapodnak a fájdalomcsillapítótól, hanem már pl ájult el, és a mentősök adtak neki vénásan görcsoldót.

Én voltam személyszerint.

Nem ijesztgetés, de kislány, készülj, hogy ilyen is lehet. ;)

Amúgy elfogadom a nőiségemet, nőies vagyok, de ennek semmi köze a görcsökhöz ;)

2011. jan. 2. 17:20
 18/21 anonim ***** válasza:
76%
maximálisan csatlakoznék az utolsóhoz. nálam is ilyen a helyzet... örülj neki, hogy nem szenvedsz ennyire, ahelyett, hogy leszólod azt, aki a másik végletet képviseli. az előző válaszomban megemlítettem, hogy nem törvényszerű, ellenkező példát is ismerek, de sokan csak a "rémhírt" szűrik le...
2011. jan. 2. 17:37
 19/21 A kérdező kommentje:
Szerintem viszont jobb ha azt mondják, hogy nem annyira rossz.Mert lehet, hogy én is pont szerencsés leszek...
2011. jan. 2. 17:48
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves előzők!

Nekem is kemény görcseim vannak első két nap, keményen begyógyszerezve stb. DE! Tudom azt, hogy a lelki állapotomtól is függ a fájdalom mértéke, és tudom azt, hogy ez egy természetes dolog azt jelenti, hogy egészséges vagyok. És azt is tudom, hogy a fájdalom elmúlik, rendben leszek.

A nők többsége azért nem szenved olyan rosszullétektől, hogy mentőt kelljen hívni havonta, ezért nem gondolom, hogy egy kislánynak, aki az első mensije előtt áll, ilyeneket kelljen írogatni. Persze ilyen is lehet, meg lehet még 1000 féle rossz az életében, de miért ebből kelljen kiindulni?

Érdekes, hogy azoknál a kultúráknál, ahol más a hozzáállás a menzeszhez (pl ünnepnek tekintik) valamiért sokkal kevesebb a fájdalmas menzesz is.

A menstruációs fájdalomcsillapítást pedig a legtöbb nő helytelenül alkalmazza (menzesz előtt 2-3 nappal már el kell kezdeni szedni nem-szteroid gyulladásgátlót. Ez megakadályozza a fájdalom kialakulását), ezért is szenved többet.

45 percenkénti csere super tamponból egy napra liter mennyiségű vérvesztést jelentene! Számoljatok utána!

2011. jan. 2. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!