Teljesen kivagyok, valami tanács?
Szóval az a helyzet, hogy lassan 5. hónapja nem volt menstruációm. Szedtem már minden vackot, de nem jött meg még hormonoktól sem. Nincs peteérésem, a petefészkem egyszerűen szünetel, kikapcsolt.
22 éves vagyok aggódom, hogy hogyan lesz majd gyerekem, de ezt nem tudom kivel megbeszélni. Anyukámnak nem akarom mondani, nem kell, hogy ő is aggódjon.
A barátnőmtől kiborulok, minden egyes menstruációjánál hallgathatom, hogy ő mennyire görcsöl. Nem tudom, hogy hogy nem jön rá, hogy ezt nekem mennyire rossz hallgatni, egyedül ő tudja, hogy az ikszedik-féle gyógyszert szedem, az ikszedik-féle kivizsgáláson vagyok túl,és hogy hetente nőgyógyászhoz, vérvételre járok. Ennek tetejére 10 perce az előbb a telefonban majdnem én lettem leosztva, hogy ne nyavalyogjak már, ő örülne, ha kimaradna pár menstruációja, mert nem görcsölne. Kinyomtam a telefont és azóta bőgök. Nem hiszem el, hogy nem tud megérteni, bár neki könnyű, már van egy babája.
Bármit megadnék, ha újra görcsölhetnék.
Ugye rendbe fog jönni minden? :(
Szia! Én ugyan sokkal idősebb vagyok nálad, de a problémánk hasonló. Az én petefészkem sem működik úgy, ahogy kellene, és a menstruációs ciklusom sem rendszeres.
Mivel már nagyon régóta szeretnénk babát, ezért néhány éve lombikkal próbálkozunk. Itt tudják stimulálni a petefészkedet annyira, hogy érett sejted legyen, amit majd megtermékenyítenek laboratóriumi körülmények között, és visszahelyeznek a méhedbe.
Ne görcsölj, és pláne ne foglalkozz olyan emberekkel, akik lehúznak (ez személyes tapasztalat). Lesz babád, ne félj! Nagyon fiatal vagy még ahhoz, hogy ilyen rosszra gondolj!
Ha már most tervezed, akkor javaslom, hogy minél hamarabb keress fel egy kaáli intézetet vagy egy bármilyen meddőségi központot.
Még annyit: ha saját petesejted nem is lesz, adományba kaphatsz (ha elfogadó vagy ebben, mármint, hogy biológiailag nem a Te gyermeked, de te hordod ki és te leszel az édesanyja).
Ha van ehhez késztetésed és türelmed, próbáld meg kideríteni, mi lehet az elsődleges ok. A mai orvostudomány sajnos mindig csak egy tünetre koncentrál, azzal foglalkozik. A szervezeted egészét kellene megvizsgálnod, hogy milyen problémád lehet még, amit nem is gondolsz súlyosnak. Egy ismerősöm pl. hasonló gondokkal küzdött és 10 év után kiderült, hogy lisztérzékeny. Más meg arról számolt be, hogy születésétől székrekedése volt, és amikor a bélműködését helyreállította, azután nagyon hamar teherbe esett. Megint más rájött, hogy nagyon helytelenül táplálkozik a szervezete nagyon el van savasodva. A kóros soványság is okozhatja a menstruáció kimaradását hosszabb ideig.
Ezért azt javaslom, ne a barátnőiddel beszélj erről, hanem gondold végig, lehet-e más problémád is? Ha egyedül nehéz, menj el természetgyógyászhoz, vagy homeopata orvoshoz. Ők az egész testtel foglalkoznak, nemcsak egy beteg szervvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!