Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Véres vizelet, nagyon veszélyes?

Véres vizelet, nagyon veszélyes?

Figyelt kérdés
arra ébredtem, hogy fáj a húgyhólyagom, és pisilnem kell. amint letudtam nem éreztem megkönnyebbülést, még most is érzem, minta nagyon kellene. véres volt a vizelet, a vesém nem fáj, semmim se, csak maga az inger van meg. elég ha kímélem megam, vagy ez már nagyon rossz?
2010. dec. 9. 19:13
 1/10 anonim ***** válasza:
lehet, hogy felfáztál
2010. dec. 9. 19:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Vesekő okozhat ilyesmit. Megindulhatott kifelé, és megkarcolt valamit, aztán megint megállt félúton. Erre nem pihenés kell, hanem minél több mozgás. Ha nem szűnik, urológus. De jobb, ha kiugrálod, mert az ultrahang legalább 3 hét.
2010. dec. 9. 19:19
 3/10 A kérdező kommentje:
felfázás lehet attól, hogy vékony a cipőtalp, mert annyi göncöt magamra veszek, hogy ha a medve megenne, egy hétig rongyot sz.na...csak a cipővel van gond...vagy a kevés folyadék bevitel, az is lehet kiváltó ok? nem a felfázásra..
2010. dec. 9. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy haemorrhagiás cystitised van. Magyarul vérzéses hólyaggyulladásod lehet, amit nagy valószínűséggel E. coli baktérium okozhat. Mindenképpen kéne egy vizelet laborvizsgálat. Aztán az orvos habitusától függ, milyen gyógyszert ír fel rá.

(Nekem a Monural por vált be, általában elég csak egyszer bevenni és 2-3 nap alatt elmúlik a baj.)

2010. dec. 9. 19:29
 5/10 anonim válasza:
Urológia, minnél előbb! Mert bármi lehet, de a vesével nem jó játszani.
2010. dec. 10. 00:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Mindenképp menj orvoshoz, mert ez valami húgyúti fertőzés. És igyál nagyon sokat.
2010. dec. 10. 07:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Vékony talpú cipőtől nem lehet véreset pisilni. Egyébként a vér megjelenése nem szokványos helyen, minden esetben rosszat jelent. De ne izgasd magad. Írtam, hogy egy sima labor 3 hét. Aztán itt vannak az ünnepek is. Ha tovább kell menned máshova is, május lesz, mire a végére érsz. Az egyik rokonom is így kezdte. Kb a felénél járhatott a hasmenés kivizsgálása, amikor meghalt. ( 2 hónap alatt) Boncoláskor derült ki, hogy hasnyálmirigyrákja volt. Azon voltak hogy kiderítsék..... Egyébként a hasnyálmirigy rák lappangási ideje 21 év. És a rokonom mégis belehalt. Ennyi ideje tudta, hogy valami baja van.
2010. dec. 10. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Khm, khm...vékony cipőtől nem, de - ugye "lábról" fázunk fel legkönnyebben - felfázástól, fertőzéses-vérzéses hólyaggyulladástól lehet. Igen, a vér megjelenése rosszat, betegséget jelent, amit ki kell deríteni és mihamarabb gyógyítani kell. Igen, kell a rutin vér- és vizelet labor vizsgálat, aminek az eredménye legkésőbb 24 óra alatt megvan. (A vizelet-, vagy akár a vércukor) vizsgálatát a legtöbb családorvos a rendelőjében azonnal el tudja végezni és el is kezdheti a kezelést, felírhatja a gyógyszert.)

Nem tartom szerencsésnek az - azóta már sajnos - elhunyt rokon betegségével riogatni a kérdezőt, a leírt tünetek alapján egyszerűbb dologról van szó, valószínűleg már kezelés alatt áll és sokkal jobban érzi magát.

A hasnyálmirigy rákjának diagnosztizálása és kezelése sajnos külföldön sem mutat jobb eredményeket, mint nálunk. Az emlegetett 21 év egy amerikai kutatásból származó elmélet, miszerint az első rákos sejtmutációtól 21 év telhet el a beteg haláláig. De ez nem azt jelenti, hogy a beteg azonnal észreveszi, hogy baj van. Sajnos nagyon alattomos ez a betegség és mire felfedezik (legtöbbször röntgen, ultrahang, CT vagy MRI vizsgálattal) a mindössze 1-2 cm-es elváltozást, már elég rossz a prognózis. A felfedezésétől számítva maximum 2-3 év a túlélés (lásd pl. Patrick Swayze). A gyógyításban akkor lesz majd áttörés, ha sikerül valamilyen specifikus anyag, gén jelenlétét kimutatni (akár szűrés jelleggel), ami egyértelművé teszi a betegség jelenlétét abszolút panaszmentesség esetén.

2010. dec. 10. 23:28
 9/10 A kérdező kommentje:
csak felfázás, még laborba se kellett mennem, kaptam kis kék pirulákat és annyi:)
2010. dec. 20. 14:46
 10/10 anonim ***** válasza:
No látod, ez igazán jó eredmény. Azt vagy igaz, vagy nem. Ha nem hat a kék pirula, úgyis futsz vissza a dokihoz.
2010. dec. 21. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!