Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hány napig normális késnie a...

Hány napig normális késnie a menstruációnak?

Figyelt kérdés

igazából meg vagyok ijedve, bár nem lehetek terhes mert védekeztük eddig mindig. Gumival. mégis félek.

a lényeg az h eddig mindig 1-2 nappal előbb jött meg.

úgy,hogy pl egyik hó.ba megjött 20-án következőbe, már 18.

nem lepődtem meg, mert aznap már fájt a hasam, így gondoltam h meg fog jönni.

viszont most úgy van,hogy múlthónapba 5.-én jött meg. és tnap vártam, és semmi. és ma se. úgy tudom 3-4 nap normális, és igaz, nálam még csak 1 nap van, de tényleg azért ijedtem meg mert olyan 3.-a körül vártam.:\

de azoknál is normális a pár nap késés, akiknek pár nappal előbb szokott megjönni?

Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat előre is.

18L

2010. dec. 6. 15:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nah pont azért kellene megnézni, hogy egyáltalán hány napos a ciklusod.

Elég durva, hogy ezen az oldalon a nők nagy részének fogalma sincs, hogyan számolja ki a következő menzesz időpontját.

Nem egyszer olvastam már, hogy it szenvedtek, hogy mindig késik a menzeszük 2 napot. Erre nagy nehezen rájöttünk, hogy nem késik neki, teljesen szabályos ciklusa van, csak nem 28, hanem 30 napos.

Nyilván ha nem tudod a ciklusod hosszát, akkor azt sem tudod kiszámolni, hogy mikor kellene megjönnie. És így azt sem tudod, hogy késik vagy sem.

Mindig írd fel a naptáradba, hogy mikor jött meg, mikor múlt el. Nem csak azért, mert ebből tudsz tájékozódni, hanem azért is, mert ha vmi baj van, akkor a doki először a menzeszedről fog kérdezni.

Szóval innentől kezdve szépen írd fel az 1. napot. Az a ciklusod első napja is. És szépen megszámolod, hogy a következő menzeszig hány nap telik el. Ha több cikluson keresztül vezeted, akkor műár abból meg tudod nézni, hogy átlagosan hány napos a ciklusod. Ha nem rendszeres, akkor meg tudod nézni, hogy hány nap között ingadozik...

2010. dec. 6. 16:34
 12/17 anonim ***** válasza:

"viszont ha 4.ével számolom, akkor holnap kéne megjönnie ha jól emlékszem, ha 8.-ával akkor meg 3.-án kellett volna :\"

De látod, pont itt a baj. Honnan a fenéből tudnod, hogy mikor kellene megjönnie, ha halvány lila gőzöd sincsen róla, hány napos a ciklusod?

A 28 nap, amit tanítanak, az egy ÁTLAG (pontosabban a nők legnagyobb részének 28 napos a ciklusa).

De attól még a 25-35 napos ciklus is normális.

2010. dec. 6. 16:36
 13/17 A kérdező kommentje:

igazatok van! tényleg nem pontosan írtam be, sőt sose írtam fel, h meddig tartott (nem gondoltam h ez fontos lehet) mostantól így fogom írni, és igen, sose számoltam ki így,de azt tudtam h az előző hónap előtt kell megjönnie 2 nappal . és ha 8.-ával számolom, akkor így is jön ki, mert akkor kellett volna 3.-án megjönnie.

(azt hiszem jól írtam le)

Köszönöm a válaszokat, és sajnálom h ilyen alap dologra nem figyeltem (hogy pontosan írom, é számolom) viszont még mindig félek egy picit, és ez azért van meg előtte megszoktam érezni h megfog jönni, most viszonyt nem igen:\

várom még a válaszokat, ha van valakinek hozzáfűzni valója, azt megköszönném!

2010. dec. 6. 16:41
 14/17 anonim ***** válasza:

"de azt tudtam h az előző hónap előtt kell megjönnie 2 nappal "

Ez a hónapok eltérő hosszúsága miatt nem stimmelhet:)

Még egyszer mondom: Ne ess kétségbe, ha nem 28 naposnak számolod a ciklust. Teljesen normális a 25-35 napos is. Tehát ha felírod, akkor a saját adataidból számold ki, hogy neked hány napos a ciklusod. Ne úgy logikázz (ahogy sajnos sok nő logikázik:D), hogy 28 nap múlva kell megjönnie. Mert ez nem minden nőnél igaz.

Viszont:

Ha gumival védekeztetek, és nem fordult elő szakadás, vagy olyan, hogy "csak egy kicsit bedugom gumi nélkül", illetve kívülről sem kentétek össze spermával még aktus előtt, akkor ne aggódj.

A menstruációs ciklus nagyon érzékeny. Gyakorlatilag bármi bekavarhat. Akár betegség, akár stressz, megerőltető fizikai munka, átmeneti hormonális változás...

Ha nagyon aggódsz, akkor vegyél egy tesztet (kb 800 forint, és bármelyik DM-ben, Rossmannban, Tesco-ban, patikában kapható). Reggeli első vizeletből csináld meg.

(Viszont a terhességet csak akkor mutatja ki, ha legalább 14 nappal a teszt előtti aktusból jött létre).

2010. dec. 6. 16:50
 15/17 A kérdező kommentje:

ahj basszus még ma se jött meg. :( pedig annyira bíztam az éjjelbe. de semmi. kicsit fájt a hasam, meg napközbe is, de sokkal jobban szokott :S:S

egyébként rájöttem h októberbe 4.-én jött meg. novemberbe pedig 5.-én.

az meg 28 nap

vagyis most már 3.-án meg kellett volna:S

és ma 7.-e van:\

annyira félek.

2010. dec. 7. 18:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Na, megjött már?
2010. dec. 30. 23:38
 17/17 A kérdező kommentje:
jah igen, persze, 10.-én.:D
2011. jan. 2. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!