Van -e értelme 1 évig folyamatosan fogamzásgátlót szedni endometriózis miatt?
Azért a sima fogamzásgátlót elég nagy túlzás hormonbombának nevezni. Hormonbomba mondjuk a 72 órás tabi. Na mindegy.
Ettől függetlenül, ha nem bízol az orvod szakvéleményében, akkor keress fel egy másikat, hogy ő mit javasol.
Bocsi, hogy csak ilyen megkésve válaszolok.
Szóval, úgy van ez, hogy eleinte megáll a ciszták növekedése, ez pedig abból következik, hogy kevesebb a szervezetedben az ösztrogén.(Tudod, ezek az endometriozisos ciszták ösztrogénfüggőek) Kb. második félévben szinte 0-ra kerül az ösztrogénszinted, vagyis beáll az úgynevezett ösztrogénhiányos állapot. Én úgy tudom, hogy innentől kezdenek csak sorvadni a ciszták, gyakorlatilag éhen halnak az ösztrogénhiány miatt. Szóval ne aggódj, mert az első lépés az, hogy megállnak a ciszták a növekedésben, aztán fognak csak sorvadni. Kitartás, és türelem! Ez az endometriozis nagyon makacs egy betegség. Engem műtöttek, de ez a nyavalya mindig visszaújult, és igen a tünetek elnyomására javasolták, hogy így szedjem, meg a kiújulás megfékezésére. Fél évig folyamatosan szedem, két-három hónap normális ciklus, aztán kezdem előről.És biztató neked, hogy az én kiújult cisztáim, mára el is tűntek a folyamatos fogamzásgátló szedéstől. De, ha nem baj megkérdezhetem, hogy neked melyik fogamzásgátlóval javasolták, hogy így szedd?
A barnázás lehet hormonváltozástól, például, hogy ugye fél éve nem menstruáltál és megszokta a szervezeted a magas progeszteron szintet, viszont ugye most megjött novemberben, mert vége lett a 6 hónapos terápiának és a menstruációval leesett a progeszteron szint. Ez egy kicsit új most a szervezetednek, de újra elkezdted a gyógyszert szedni és megint épül a progeszteron.
Véleményem szerint a barnázás hormonváltozásra utal. És teljesen más jellegű, mint a pecsételő vérzés. A pecsételő vérzés piros és egy kicsit fájdogál is hozzá a hasad, tudod, mintha nagyon meg akarna jönni. Ha ilyen lesz, akkor hagyd abba, menstruálj és kezd előröl az egészet. Ez a barnázás elmúlhat még magától is.De, ha piros és fáj akkor tényleg menstruálni kell. Egyébként én is Belarát szedem.
Egy biológus ismerősömnek (tanárom és egybe nagyon jó barátom) volt egy osztálytársa az egyetemen. Elkezdte kutatni, hogy mitől alakul ki a meddőség az elefántoknál. Arra jutott, hogy endometriózis miatt, majd később rájött, hogy ezt a fogamzásgátló okozza az elefántoknál. Majd később rátért az emberekre ugyanezen a gondolatmeneten, mint az elefántoknál, majd csak szájról szájra terjedő információátadással kapta meg azt a nagy világ, hogy az embereknél a fogamzásgátló okoz endometriózist. Amint a gyógyszergyártók megtudták ezt, hogy valaki kutat és tönkre akarja tenni a fogamzásgátló bizniszt, a férfi hirtelen meghalt, vagyis öngyilkos lett, pedig ő buddhista volt... S mint tudjuk a buddhisták nem lesznek öngyilkosok, mert nem akarnak a következő életükbe bogárként újjászületni.
Ennyit a fogamzásgátlóról, az endometriózisra nem fog hatni, sőt csak elősegíti a betegséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!