Akinél HPV16 tipust állapítottak meg, mit mondott az orvosa?
Figyelt kérdés
Mivel biztatta, vagy egyáltalán ilyenkor mi a további teendő?2009. jan. 15. 17:13
1/6 anonim válasza:
Nekem HPV 18 volt, ugyanaz a kategória, mint a 16, vagyis fokozozz kockázatú. Ez nem most volt, hanem kb. 10 évvel ezelőtt, mikor ez még nem is volt ennyire ismert, és nem is éltem kicsapongó szexuális életet addig, összesen 3 partnerem volt 30 évesen..egyszerűen pechem volt. Az orvos műtétet javasolt, megelőzendő a komolyabb bajt, annak ellenére, hogy a rákszűrésem eredménye teljesen jó volt, P2. Nálam ez a vírus egy apró méhszájsebet okozott, azt távolították el, nem volt nagy dolog, 10 perc sem volt talán. Utána szövetmintát vizsgáltak, de szerencsére az is hibátlan volt, utána fél évente kellett ellenőrzésre járnom. Lekopogom, de azóta semmi tünetem nem volt, az éves rákszűrés továbbra is mindíg jó, de azért én mindíg megkérdezem az orvost, hogy nem jelent-e gondot, hogy ez a vírus volt (vagy van) a szervezetemben. Mindíg azt mondja, hogy semmi jelentősége, ha a rákszűrés eredménye jó. Úgyhogy nem kell aggódni, de azt, hogy nálad is szükség van-e műtétre, azt az orvos dönti el, az alapján, hogy lát-e valamilyen elváltozást a méhszájon.
2/6 anonim válasza:
Segítsetek, nálam meg ASCUS van, és nem tudják hogy ez gyulladás vagy HPV-e. Mitől alakul ez ki? :(
19/L
3/6 anonim válasza:
Az ASCUS ahogy írtad is, vagy valamilyen ki nem kezelt gyulladás maradványa, vagy HPV. Felesleges halálra izgulni magad. Még ha HPV is okozza lehet, h csak gyógyszert kell szedned. Ha műteni kell, na hát tapasztalatból mondom, h 1 percet nem érdemes amiatt sem izgulni. nekem holnap lesz 8 hete, h megműtöttek. 15 perc volt, altattak. Nem éreztem semmit se a műtét utá közvetlenül és azóta sem. Olyan módszerek vannak már, h gyakorlatilag vér nem is folyik 1-1 ilyen műtét alatt. A lézer már elavult, mert a LEEP konizációnál már nem égetik, hanem párologtatják a sejteket. Kimetszik a hámosodott részt, csinálnak szövettant. Az enyémben rákos sejtek enm voltak, de középsúlyos, tehát méhnyakrákot megelőző állapotban volt. Ezért kaptam gyógyszeres kezelést is. májusban fejezem be. Szóval nem akarlak elrettenteni, mert még ha a legrosszabb is okozza a te problémádat, akkor is 1 félév odafigyelést igényel és majdnem 100 % h tünetmentes és hpv negatív leszel. Én holnap megyek 8 hetes kontrolra, elvileg 8 hét után nem látható, h műtve voltam, mert regenerálódik a szövet. nagyon kiváncsi vagyok, h mit mond a doki. :)
4/6 anonim válasza:
köszi szépen!Jobbulást! ÉS ez a műtét mien, akkor egy kis szövetet távolítanak el? DE semmi vágás ugye?
5/6 anonim válasza:
A mútét elektromos késsel történik, ami párologtatja a sejteket, tehát se vágás, se heg, se vérzés nincs. És semmi fájdalom, talán az altatás miatt egy kicsit bamba az ember még másnap is de ennyi:)
6/6 anonim válasza:
az lenne a kérdésem, hogy ezután teherbe lehet még esni, vagy nem lehet babánk? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!