Azt hallottam fogamzásgátlószedésnél néha ki lehet
hagyni a 7 nap szünetet, és el lehet kezdeni egyszerre a
szedését a következő levélnek. Ez igaz?
Nem igazán értem a kérdésed.
Az enyémnél így van, Milligest:
Fogamzásgátló először a menses első napján kellett elkezdeni szedni, 21 szem van, aztán 7 nap szünet (minid), ebben a 7 napban valamikor megjön a menses, nekem a szünet 4. napján, a 7 nap szünet után el kell kezdeni a következő 21 szemet.
2010. nov. 23. 20:27
De, van hátránya. Folyamatos pecsételő vérzés és rosszullétek is előfordulhatnak. És nem is lehet túl sokszor eljátszani.
Elvileg a tablettád betegtájékoztatójában írnak róla.
2010. nov. 23. 20:28
Első: a kérdező arra gondolt, hogy szünet nélkül kezdi el a következő levelet.
2010. nov. 23. 20:29
Elvileg lehet, gyakorlatilag nem ajánlott. Valószínű, hogy pecsételő vérzésed lesz (akár az egész levél alatt).
2010. nov. 23. 20:30
Miután van, akinek a három havi adagot beadják egy injekcióban, vagy ötévit beültetnek a bőre alá, nem hiszem, hogy tönkremégy, ha nem tartasz szünetet, ha épp úgy van. :)
2010. nov. 23. 20:33
"Miután van, akinek a három havi adagot beadják egy injekcióban, vagy ötévit beültetnek a bőre alá, nem hiszem, hogy tönkremégy, ha nem tartasz szünetet, ha épp úgy van. :)"
Azért egy hangyányit különbözik a két módszer alapelve...
Fölösleges összahasonlítgatni őket mert semmi köze hozzá.
2010. nov. 23. 20:37
7/11 anonim válasza:
lehet folyamatosan szedni, de hosszú távon nem érdemes. amúgy a betegtájékoztatóban részletesen benne van
2010. nov. 23. 20:43
8/11 A kérdező kommentje:
a Belara betegtájékoztatójában nem írnak róla :/
én is belarát szedek és a nyaralás miatt kihagytam a 7 napos szünetet hogy ne menstruáljak. nem volt semmi bajom, amikor abbahagytam rendesen megjött.
2010. nov. 23. 21:50
nem, ha olyan gyógyszert szedsz ahol 7 nap szünetet kell tartani, akkor azt BE KELL TARTANI. a 7 nap szünet elhagyását akkor szokták bevetni, amikor vmi okból kifolyólag nem akarnak menstruálni akkor, pl nyaralás, ilyesmik. de amúgy nem kell azt a szünetet elhagyni, mindig bekell tartani, ameddig csak szeded a tablettát. a betegtájékoztatóban pedig valszeg azért nem írnak erről, mert a kérdés hülyeség. egyértelműen le van írva h tartson 7 nap szünetet. tehát tarts 7 nap szünetet.
2010. nov. 24. 10:06
Kapcsolódó kérdések: