Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 7 hetes kismama vagyok....

7 hetes kismama vagyok. Táppénzre mentem. Normális, hogy a munkahelyem azt kérte vigyem be a kiskönyvet?

Figyelt kérdés
2010. nov. 23. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem nem kérték, csak a táppénzes papírt. Mivel indokolták, hogy azt is kérik?
2010. nov. 23. 14:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Leadtam időben a táppénzes pappírt,szóltam bent,hogy babám lesz.A főnököm elég durva volt velem.(amúgy fizikai munkát végzek).Az orvos veszélyeztetett terhesként vett táppénzre.

Most a főnököm azt mondta,hogy vigyek agy pappírt arról,hogy veszélyeztetett terhes vagyok(amit még megértek),de a könyvet????

Még nincs is.Még nem kellet védőbe mennem,mivel még nem volt szívhang.

Mi a véleményetek?Normális?Tényleg be kell vinni?

2010. nov. 23. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:

A táppénzes papíron rajta van a kód a táppénzre vétel okának.

Nem vagy köteles kiskönyvet bemutatni. Tőlem nem kérték, még a kiskönyv előtt beszéltem a főnökömmel.

2010. nov. 23. 14:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez az,hogy nem adott normális indokot.

Én ezt furcsának tartom.Miért nem elég a táppénzes.

2010. nov. 23. 14:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan kérdés, hogy mástól kérték vagy nem. Biztosan létezik rá jogszabály, hogy mit kell bemutatni. Attól, hogy a munkáltató nem ragaszkodik hozzá, még lehetséges, hogy szabály szerint kellene.
2010. nov. 23. 14:54
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem meg vannak benne olyan adatok, amihez nincs köze a főnöknek: értesítendő személy és annak telefonszáma, súly, elvégzett vizsgálatok eredményei (nyilván később), panaszok, gyermekkor betegségek, korábbi nőgyógyászati beavatkozások, vetélések, abortuszok stb. Elégnek kéne lennie a táppénzes papírnak, azon rajta van a kód (ahogy korábban is írták), abból a veszélyeztetett terhesség kiderül.
2010. nov. 23. 15:34
 7/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi,hogy irtatok.Én is így vélekedek mint az utolsó író.

2010. nov. 24. 16:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia kérdező! Szerintem neki a tb kiskönyved kell nem pedig a várandós gondozási kiskönyved.(Az egy rózsaszín három részre hajtott könyvecske)

Velem is ugyanezt csinálták,úgyhogy átérzem helyzeted!!!:(

A főnököm mondta azt,hogyha nem megyek táppénzre akkor elbocsájt,mivel határozott idejű a szerződésem,nem volt más választásom.Ráadásul nagyon meg tud szívatni,ha akar.Mivel a munkahelyek többsége nem tb kifizető hely így az OEP-nek küldi a könyvelés a táppénzes papírodat.Kérdezd meg a könyvelést,hogy meddig kell bevinned.Nekem most,majdnem június elején még a márciusi táppénzemmel is késik az OEP.Sőt!!!További papírokat kell bevinnem,mert ha ezt nem teszem nem is kapok.Ennyit a várandósok védelméről!:( Sok sikert a babaváráshoz és egy gyönyörű egészséges babucit!

2012. máj. 28. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!