7 hetes kismama vagyok. Táppénzre mentem. Normális, hogy a munkahelyem azt kérte vigyem be a kiskönyvet?
Leadtam időben a táppénzes pappírt,szóltam bent,hogy babám lesz.A főnököm elég durva volt velem.(amúgy fizikai munkát végzek).Az orvos veszélyeztetett terhesként vett táppénzre.
Most a főnököm azt mondta,hogy vigyek agy pappírt arról,hogy veszélyeztetett terhes vagyok(amit még megértek),de a könyvet????
Még nincs is.Még nem kellet védőbe mennem,mivel még nem volt szívhang.
Mi a véleményetek?Normális?Tényleg be kell vinni?
A táppénzes papíron rajta van a kód a táppénzre vétel okának.
Nem vagy köteles kiskönyvet bemutatni. Tőlem nem kérték, még a kiskönyv előtt beszéltem a főnökömmel.
Ez az,hogy nem adott normális indokot.
Én ezt furcsának tartom.Miért nem elég a táppénzes.
Sziasztok!
Köszi,hogy irtatok.Én is így vélekedek mint az utolsó író.
Szia kérdező! Szerintem neki a tb kiskönyved kell nem pedig a várandós gondozási kiskönyved.(Az egy rózsaszín három részre hajtott könyvecske)
Velem is ugyanezt csinálták,úgyhogy átérzem helyzeted!!!:(
A főnököm mondta azt,hogyha nem megyek táppénzre akkor elbocsájt,mivel határozott idejű a szerződésem,nem volt más választásom.Ráadásul nagyon meg tud szívatni,ha akar.Mivel a munkahelyek többsége nem tb kifizető hely így az OEP-nek küldi a könyvelés a táppénzes papírodat.Kérdezd meg a könyvelést,hogy meddig kell bevinned.Nekem most,majdnem június elején még a márciusi táppénzemmel is késik az OEP.Sőt!!!További papírokat kell bevinnem,mert ha ezt nem teszem nem is kapok.Ennyit a várandósok védelméről!:( Sok sikert a babaváráshoz és egy gyönyörű egészséges babucit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!