Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tényleg nem fogok tudni...

Tényleg nem fogok tudni teherbeesni sokáig?

Figyelt kérdés
32 éves elmúltam,sajnos a menstruációs görcseim miatt fogamzásgátló tablettát írtak fel.Tényleg jó,így már nem visz el a mentő azokon a napokon.De,azt is mondta az orvos hogy 1évig biztos nem fogok teherbe esni.Viszont azt is hallodtam másoktól,hogy ezektől a fogamzásgátlóktól már könnyen teherbe lehet esni(nem úgy mint 10évvel ezelötti),ha abba hagyom a gyógyszert.Most mi az igazság?Nem akarok 35 felett szűlni,mert ugy hallodtam sok kellemetlen vizsgálatokkal jár már.
2010. nov. 23. 08:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Az orvos sem tudhatja pontosan hidd el. Anno nekem is azt mondták kell 3 hónap amíg kiürül a szervezetemből, így nem is védekeztünk. És lám,lám ahogy abbahagytam már a második hónapban terhes lettem, melynek eredménye a 26 éves lányom.
2010. nov. 23. 09:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy ezt senki nem fogja tudni megmondani előre, még az orvos sem. Van, aki rögtön teherbe esik, ha abbahagyja, van, akinek sok idő kell. Van, akinek az szedés abbahagyása után hirtelen megérik egy rakás petéje így nagy eséllyel teherbeesik, de olyan is van, akinek csak gyógyszeres segítséggel indul újra a ciklusa. Ez nem annak a függvénye, hogy mikori a gyógyszer. Mindenki szervezete másképp reagál. Ha a szedés előtt szabályos peteérésed, tüszőrepedésed volt, akkor nagyobb valószínűséggel áll vissza hamar a rend és eshetsz gyorsan teherbe.

26/N

2010. nov. 23. 09:04
 3/6 A kérdező kommentje:
Ohh,jó lenne ha nekem is így lenne:-).
2010. nov. 23. 09:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első, a 3 hónapot nem azért mondják, mert annyi idő, míg kiürül, hanem mert kb. annyi idő, míg visszaáll a természetes ciklus és kiszámítható a fogamzás ideje. Egy-két nap alatt maga a gyógyszer kiürül teljesen, ha nem így lenne, akkor nem lenne gond, ha szedés közben kimarad pár szem.

26/N

2010. nov. 23. 09:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Én nemsokára 34 leszek és 3 éve szedek tabit. Nemsokára abba akarom hagyni. Nekem 3 hónapot mondtak.
2010. nov. 23. 09:06
 6/6 anonim ***** válasza:

*Egy-két nap alatt maga a gyógyszer kiürül teljesen, ha nem így lenne, akkor nem lenne gond, ha szedés közben kimarad pár szem.

Erre azért nem vennék mérget. A kihagyott tabiknál a hormonok miatt hirtelen több pete érhet. Utána pedig még bőven tart a fogamzásgátló hatás, ha nem jár arra hímivarjest. Egyébként fogamzásgátló esetén, ha sokáig szedi valaki, nem olyan tragikus a kihagyott tabi - ezt nekem nőgyógyász mondta, mikor pánikoltam, hogy kimaradt egy szem. Bőven hat a többi általában.

Kérdezőnek: vigasztaljon a tudat, hogy ha szülsz, állítóag nem fogsz utána görcsölni. Azt mondják, aki görcsölős volt, jobban jár, aki nem volt görcsölős, az majd szülés után lesz.

Amúgy 35 felett is csak ajánlják a vizsgálatokat, semmit nem kötelező megcsináltatni. Persze a kockázat az életkorral nő.

2010. nov. 23. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!