Mennyit fogok még nőni?
13 Lány vagyok, jelenleg 146 cm, 3-4 éve, 9 évesen jött meg, azóta kb. 2 cm-t nőttem.. Mennyit fogok\tudok még nőni, mivel tudnék rásegíteni?
anyu 162 cm
apukám 173 cm
Ez azért függ attól is, hogy a felmenőid között volt-e valaki még magasabb is a családban. Ugyanis egy recesszív gén kihozhtaja, hogy magasabb legyél mindkét szülődnél.
De még bőven van időd nőni, alapvető, hogy minimum elére majd anyud magasságát, de simán tovább is nőhetsz.
SZia.
HA lehet hinni a számitásoknak akkor kb 164 cm el leszel.De sose tudni..
ENgem 165 re igértek és 24 évesen megálltam 160cm nél
Én pont 13 éves korom óta nem nőttem, bár már akkor elértem a 162 cm-t és én ott meg is álltam.
23/L
szia! Lányoknál az első menstruációval bezáródnak az un. epifízis fugák a csontokban. Vagyis azok a részek, amik eddig nőttek. Ha megjön a menzeszed, nem nősz tovább, mert a hosszú csöves csontok vége is elcsontosodik(pl. combcsont). Ezt a hormonok szabályozzák, amik akkor kerülnek a testedbe a nemi érés miatt.
De különben a gének szabják meg, hogy mekkora leszel.
Szóval szerintem már ne számíts arra, hogy nagyon sokat fogsz nőni, de egy pár cm még belefér.
Hát a családodban elég alacsony személyek vannak. Hát én most ( 12 évesen ) 164 cm vagyok, de az én anyukám 165, apukám 178 cm, úgyhogy ők sem nagyok. Viszont mamám 180 cm, és állítólág rá ütöttem, akkor nagy leszek ( mert a csontozatom is erős)
Na egy kicsit hülyeséget írtam, de a lényeg az, hogy attól még, hogy a szüleid kicsik, te lehetsz nagy.
pl.: két törpenövésű ember összeházasodik. Nem sokkal később születik egy gyermekük. A gyermek mire felnő lesz 180 cm.
És az, hogy 9 évesen jött meg, nem jelent semmit. Nekem is 10 évesen volt az első és azóta kb. 20cm nőttem. De lehet, hogy én megállok a növésben, de te most kezdesz el nőni.
Nem lehet kiszámolni, de hidd el, van időd. Lehet, hogy te olyan vagy aki gyorsan, de sokat nő egyszerre.
Sok sikert a nővéshez!
ja és egyébként a növekedésedet nem tudod befolyásolni, viszont a hüvelyes zöldségekben ( pl.: bab, lencse, borsó) Vannak olyan vitaminok, amik talán segítenek.
Fontos: Ne sportolj túl sokat, mert megállíthat a növésben, ha túltermeled magad!
Köszönöm a válaszokat!
Akkor még van esélyem olyan 10-15 cm-t nőni? :))))))))))
persze bőven...
:)
Sok siker hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!