Hogy lehet felismerni a PCO-t?
A PCOS elég összetett vmi. Néha úgy érzem, még az orvosok sem igazán tudják, mi is az:/
Úgy tudom akkor beszélhetünk PCO-ról, ha az androgén túlsúlynak laboratóriumi jelei vannak (magas tesztoszteronszint), nincs peteérés (vagy csak ritkán) és policisztás a petefészek. A három tünetből legalább kettő megléte esetén áll fenn PCOS, de csak akkor, ha a többi hasonló tüneteket okozó betegséget kizárták.
A jelei:
- zsíros bőr
- túlzott szőrösödés
- policisztás petefészek
- túlsúly
- inzulinrezisztencia
- anovuláció
Menj el nőgyógyászhoz ultrahangra, meg nézesd meg, hogy van-e inzulinrezisztenciád.
az androgén túlsúlynak látható/érezhető tünetei VAGY laboratóriumi jelei vannak.
Így a jó, az előbb elírtam:)
De itt egy nagyon jó oldal:
Szia!
Az első válaszadó tökéletesen leírta a PCOS feltételeit és lényegét.Engem pár hete diagnosztizáltak PCOS-sel, és nekem magas a tesztoszteronszintem, több mint fél éve nem menstruálok, a hüvelyi ultrahang pedig kimutatta a cisztákat a jobb petefészkemben, emellett erőseb pattanásos a bőröm, fokozottabban szőrösödök, és amióta nem menstruálok,azóta híztam is:( Inzulinrezisztencia és pajzsmirigy vizsgálatom még nem volt,mert csak decemberre kaptam időpontot az endokrinológiára, de kíváncsi leszek az eredményre... Szerintem sem ez lehet Nálad a gond.
Üdv:25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!