Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mindíg ugyanakkor veszed be a...

Mindíg ugyanakkor veszed be a fogamzásgátlót? Csúszhat 1-2 órát a bevétel időpontja?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha például este 7 órakor szoktad bevenni, de van hogy 8 esetleg 9-kor veszed be, akkor még ugyanúgy véd?
2010. nov. 17. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Igyekszem ugyanakkor, de nekem a doki elmondta amikor elkezdtem, hogy nem a percre pontos időpont a lényeg, hanem a napszak. Persze jó, ha mindig ugyanakkor be tudod venni, de ha este 7 helyett 8 lesz, abból semmi baj nincs. Én 10-kor szoktam elvileg bevenni, de volt már fél 10 és 11 is. A dokid nem mondott el ilyeneket?
2010. nov. 17. 09:57
 2/7 A kérdező kommentje:
Az orvosok nem mondanak semmit (tisztelet a kivételnek). Amúgy már 2 éve szedem, csak érdekel hogy más mit mond. :)
2010. nov. 17. 10:01
 3/7 anonim ***** válasza:
8 óra eltelte után még be lehet venni ha elfelejtetted, de ha a 8 órát túllépted akkor már nem szabad, szóval 1-2 óra még simán belefér.
2010. nov. 17. 10:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor nekem tuti dokim van:) Mondjuk ezt eddig is tudtam:) Egy csomó dolgot elmondott vagy amit nem, azt nyugodtan megkérdezhettem. (első voltam)
2010. nov. 17. 10:03
 5/7 anonim ***** válasza:
A fogamzásgátló és az antibiotikum az a két gyógyszer, amelyik akkor működik a legnagyobb hatásfokkal, ha minden alkalommal azonos időpontban veszi be az ember.
2010. nov. 17. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

*8 óra eltelte után még be lehet venni ha elfelejtetted, de ha a 8 órát túllépted akkor már nem szabad, szóval 1-2 óra még simán belefér.

Na, ez így baromság, már megbocsáss.

Először a 8 óra nem 8, hanem 12, mindenki nézze meg a papírját, mennyit írnak. Ha 12 órán belül veszed be, még véd. Egész pontosan az előző bevétel után eltelhet 24 óra (akkor kellene a következő) és lehet késni még 12-t (összesen tehát 36 óra telhet el a 2 tabi bevétele között.

Másodszor: ha eltelt a 12 óra, be KELL venni a kimaradt tablettát (vagyis nem igaz, hogy nem szabad!), csak bizonyos esetekben ez gyengíti a fogamzásgátló hatását.

Legtöbb mai tabinál, ha egy nap kimarad, és csak másnap veszed észre (48 óra múlva), be kell venni a kettőt (ezt leírják a tájékoztatóban, mindig el kell olvasni). Legtöbb mai tabinál, ha 1 tabi marad ki, csak az 1. és 3. héten gyengül a fog.gátló hatás, a 2-on pl. nem. De ezt is leírják, el kell olvasni. Tök mindegy, ki mit hord össze, az irányadó a használati utasítás. (Ha a doki mást mond, fel kell hívni, meg kell kérdezni, MIÉRT.)

2010. nov. 17. 10:12
 7/7 anonim ***** válasza:

ui (10.12-höz): természetesen ez NEM azt jelenti, hogy összevissza kell szedni a tabit!!! Legjobb kb. ugyanakkor (én lefekvés előtt szoktam, pedig nem fekszem le percre pontosan ugyanakkor minden nap...), de nincs gáz, ha néha nem jön össze.

33_N

2010. nov. 17. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!