Miért ilyen sötétsárga a vizeletem?
Figyelt kérdés
Nemrég azt vettem észre, hogy sötétsárga nagyon a vizeletem és minden 5 percben kell járni WC-re. Milehet ez?2010. nov. 13. 13:55
1/8 anonim válasza:
A sötétsárga vizelet attól lehet,hogy nem iszol eleget,de mivel gyakran kell járnod,ezért talán felfázás is lehet.:S
2/8 anonim válasza:
Rossz esetben jelezhet komoly bajt is májgyulladás pl.de szerintem nálad inkább megfázás lehet,föleg a gyakori pisilés miatt.A sötét, sárga vizelet arra utal, hogy több folyadékot kell fogyasztanunk. A vizelet reggel, amikor sűrű, mindig sötétebb, de ezután egész nap világosnak kell lennie.Ha ugyérzed nem múlik akkor menj el dokihoz.
3/8 anonim válasza:
Nekem is volt ilyen problémám és úgy múlt el, hogy elkezdtem eleget inni. Vagyis igazuk van az előttem szólóknak. Vegyél egy 1,5 literes szénsavmentes ásványvizet, hogy legyen egy ekkora flakonod, így könnyű lesz figyelni, hogy mennyit iszol. Egyik nap persze idd meg a tartalmát, aztán meg minden reggel töltsd fel és legalább ennyi vizet igyál meg a nap folyamán. Ihatsz még mást is azon kívül és ihatsz még plusz vizet is, de ez az abszolút minimum, amennyit meg kell inni vízből egy nap ahhoz, hogy ne legyen folyadékhiányom, ez a tapasztalatom. Próbáld ki, szerintem neked is segítene!
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, abban tényleg lehet valami, hogy nem iszok eleget. Mert nem szoktam túl sokat inni :)
2010. nov. 13. 14:15
5/8 anonim válasza:
Látod léhet csak ennyi az egész.Nem kell mindjért a legrosszabra gondolni.Amúgy tesom volt ilyen h keveset ivott.Elment dokihoz mert pulzus-várnyomás baja volt,megkérdezték mennyit iszik mondta keveset,azóta meg kell innia a napi 2 litert(persze ha akarja,saját érdekében)
és nem is kell gyügyszert szednie mert kiderült ez miatt volt baj,szóval el sem hinné az ember h ilyen alap dolgok mint az ivás menyire fontos a szervezet számára.
6/8 anonim válasza:
Szerintem kevés folyadékot iszol, a normális mennyiség egy 55 Kg nőnek 3,5 liter nyáron és 2,5 liter télen . Ha nem akarsz vesekövet stb. sokat kell innod. Mondjuk reggel 3 pohár viz + egy csésze kávé , 11 órakor 1 kávé + 2 pohár viz, 1 órakor ebéd , leves + 2 pohár viz, délután 3 alma és 2 pohár viz, este 2 pohár tej és lefekvés előtt 1 pohár viz vagy vörös bor. Na ne hogy asz mond hogy naponta 2 pohár vizet iszol.......
8/8 anonim válasza:
Én ma tapasztaltam ezt a jelnseget 2napja nem aludtam vendelatasban dolgozom enni se ettem,de vizet azt fogyasztottam,ezek kivalthatjak a sotet vizeletet?Elore is Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!