Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ciszták, mióma és polip a...

Ciszták, mióma és polip a méhemben?

Figyelt kérdés

😞 Tegnap derült ki. 42 vagyok, 1 császárom volt. Se vetélés, se abortusz. Csak 1 terhesség.

Mitől lehet? Csak a férjemmel vagyok, vele is óvszerrel. Tudom, hogy nincs köze a szexhez, csak leírtam.

Egyszerűen el vagyok keseredve. Azt mondta a doki,ha 3 menzesz alatt nem jön ki magától a polip hatalmas görcsök közepette, akkor kaparni kell... 😞.

Eleve a nagy görcsölés és a nagy darabos vérzés miatt mentem el hozzá.

El fog rákosodni a méhem? Még fertőzéseim se voltak, 2-3 a 42 év alatt...

Egészséges voltam odalent eddig 😞.

Miért alakulnak ezek ki?

/a cisztákra mondta,hogy eltömődnek a nyálkahártya pórusai,és a nyálka felhalmozódik mögötte. De az is mitől? Arra nincs válasz.../

ápr. 1. 11:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
53%

Ezek közül egyiknek sincs semmi köze a nemi élethez.

De azért megdöbbentö, hogy 42 évesen ennyire semmi fogalmad sincs a szervezeted müködéséröl, pedig minden szülkséges infó megvan a neten, bárki meg tudja keresni,.

ápr. 1. 11:11
 2/23 anonim ***** válasza:
84%

Ne haragudj, de ennyi idősen, hogyan írhatsz ilyen butaságokat.

Ezeknek a problémáknak semmi köze ahhoz, kivel voltál, hány gyereked van, stb. És ez nem rák, ezek nem rosszindulatú elváltozások.

Ezeket szerintem még az orvosok sem tudják teljesen pontosan, hogy mitől alakulnak ki, hormonokhoz van köze.

A küret nem egy nagy műtét, nem kell félni tőle. Utána meg fogsz könnyebbülni, nem lesz utána olyan nagy fájdalom és olyan erős vérzés.

ápr. 1. 11:13
 3/23 anonim ***** válasza:
56%
Megértem hogy el van keseredve. Anyunak csak mióma volt+ ciszták, és ki kellett műteni neki mindenét. (Méh+petefészkek) Nem firtatták neki se, hogy miért lett.
ápr. 1. 11:18
 4/23 anonim ***** válasza:
32%
3-as: akkor vagy valamit nagyon elhanyagolt, vagy rossz orvosa volt, de ezek egyike sem indokolja a totális mütétet!
ápr. 1. 11:20
 5/23 anonim ***** válasza:
55%

Nekem kb. 10 éve vannak nőgyógyászati problémáim. Ciszta, mióma, endometriózis, és polip is volt egyszer.

Semmimet nem kellett kivenni! Volt 2 nagyobb műtétem, 1 küret, 1 gyógyszeres kúra. De mindenem megvan.

ápr. 1. 11:21
 6/23 anonim ***** válasza:
56%
Hiába pontoztok le, ez történt. Nem hanyagolt el semmit, mindig is igényes nő volt, hogy írhatsz ilyen taplóságot. És hiába írod hogy nem indokolt, így döntöttek, azt mondták muszáj! És ennyi volt csak a baja! Istenem, ennyi emápátiamentes bunkót!
ápr. 1. 11:23
 7/23 anonim ***** válasza:
59%

Tessék rákerestem neten, rögtön elsőre behozta:

"Mióma miatt történik a legtöbb méheltávolítás. A többségnél jóindulatú, főként túlburjánzott mióma miatt kerül sor erre, de jellemzően idősebb, a gyermekvállalási időszakon átesett nőknél végzik el, ahol a méheltávolítás nem okoz semmilyen funkcióvesztést."

Cikk:

[link]

ápr. 1. 11:27
 8/23 anonim ***** válasza:
56%

Itt is, meg sok oldalon lehet olvasni róla:

[link]

Nagyon sok jő így jár, mint Anyukám is.

ápr. 1. 11:29
 9/23 anonim ***** válasza:
41%

7: idősebb korban pont nem szokott már gondot okozni, mert a csökkenő hormonok miatt összehúzódik.

Ha nem növekszik, akkor fiatalabb korban sincs ok az eltávolításra, kivéve, ha valaki gyerekvállalás előtt áll. Az eltávolítás pedig egy laparoszkópos műtét, nem méheltávolítás.

És erre is van gyógyszeres kezelés. Azzal is lehet kezdeni.

Az nagyon ritka, hogy valakinek emiatt és csakis emiatt távolítják el a méhét. Biztos van olyan speciális eset, meg különleges fajtája, amikor az szükséges, de nem ez a jellemző.

Úgyhogy ne ijesztegessétek a kérdezőt.

ápr. 1. 11:33
 10/23 anonim ***** válasza:
44%

9 legyél már hajlandó ezt a 2 szót beírni a netre, és rájössz: mióma méheltávolítás. Egy csomó írás be fog jönni.

És hiába okoskodsz itt, hogy te jobbam tudod, én meg csak tudom hogy mi történt az Anyukámmal! Csak emiatt műtötték meg. És azt mondták, hogy akkor már a petefészket is kiszedik, hogy az se okozzon később problémát. A ciszták miatt.

ápr. 1. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!