Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A nemi szervem körül pattanáso...

A nemi szervem körül pattanásokhoz hasonlo, nagy dudorok vannak. Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Ezt igy nem tudom jól elmagyarázni, de olyan mintha pattanások lennének, de ahhoz túl nagyok. Anyukámnak is van ilyen, de neki csak 1 darab, viszont az már több mint egy hónapja és nem múlik el. Nekem nagyon sok van, és ülni is alig birok annyira fáj. Azt mondta, lehet a borotválástól, csak nem értem, hogy miért most jön ki mikor már régebb óta borotválom ott lent. Mitől lehet? Elmenjek vele orvoshoz?

Most neogranormonnal kenegetem hátha leszáritja vagy valami.

2010. nov. 10. 11:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
még szűz vagyok, és nemrég rendeltük meg a méhnyakrák elleni védőoltást ( HPV elleni..mindegy ), nemsokára meg kell már érkeznie
2010. nov. 10. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, az Augmentin biztos nem okozta, az max. gombát okozhatott volna, ez meg 100%, hogy nem az. Antibiotikum, ne hagyd abba, csak ha lejár a kúra! Nem szabad a felénél abbahagyni, csak orvosi utasításra!

A másik: ha csak csókolóztál a barátoddal, attól nem lehet lent herpeszt kapni. Orális szex-szel igen, nem tudom, az volt-e.

Harmadik: ha anyukádnak csak egy van és a bikinivonalnál, az is elkapható (nagyobb területen is lehet fertőzött). Viszont lehet, hogy mégsem tőle kaptad (én írtam, hogy elkaphattad), és nem is ugyanaz van, hanem valami más, csak hasonlít a kinézete. Az is lehet, hogy tényleg a borotválás miatt van, de a borotvával szétvittél valami fertőzést. Mindenképpen orvoshoz kell menni vele, ne találgassunk tovább.

Ha szűz vagy, nem fognak HPV-re szűrni, értelme sem lenne, azt kizárólag szexuális úton lehet elkapni. Valószínűleg egyszerű kezeléssel (krém, kúp, esetleg gyógyszer) megoldható lesz a problémád.

2010. nov. 10. 15:38
 13/18 anonim ***** válasza:
A HPV és a herpesz is bőrkontaktussal terjed, szóval egy szűz lány is elkaphatja, ha a fertőzött területet érinti.
2010. nov. 10. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsónak igaza van. HPV fertőzött szűz lány/fiú is lehet.
2010. nov. 10. 18:35
 15/18 A kérdező kommentje:

orális szex volt, igen.

egyik rokonunk irt fel canestent, most ezzel kenem meg felváltva neogranormonnal, és azt mondták ha csütörtök estig nem javul akkor pénteken azonnal orvos. egyre jobban ugy néz ki, hogy a szőrtüszők gyulladtak be, mert több borotvált területen is kijött.

2010. nov. 10. 18:58
 16/18 A kérdező kommentje:
na köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. kiderült, hogy herpesz irtak fel rá gyógyszert és már gyógyul, de viszont életem végéig el fog kisérni..akármikor előjöhet. úgyhogy mindenki vigyázzon magára, ne kapjatok el ilyesmit :)
2010. nov. 13. 09:24
 17/18 anonim válasza:
Szerintem nemiszerv szemölcs vagy herpesz....gyorsan nőgyógyászhoz...nekem is volt kellemetlen lesz a kezelés de muszály még nem lesz rosszabb!
2010. nov. 13. 11:34
 18/18 anonim válasza:

Ez a HPV vírus kizárólag Magyarországon ilyen rémületkeltéses ügy, sok EU-s országban BETILTOTTÁK!!!! az oltást, mert kiderült, hogy ennek a vírusnak a jelenléte NEM adekvát a méh vagy méhnyak rákos elváltozásaival. Tehát akkor volt méhnyakrák, amikor a HPV nem volt jelen, és amikor meg jelen van a HPV, akkor meg nincs elváltozás.

A herpesz pedig nem feltétlenül fog kijönni rajtad újra, csak a legyengül az adott területed immunitása, és épp a herpesz lehet NEked egy "jó" jelzés, hogy vigyázz, légy óvatosabb, hogy komolyabb bajod ne legyen.

Tehát élj tudatos életmódot, ami védi a női szerveid egészségét.

Kárpáti Tímea országos csoportos és egyéni Kriston Intim Torna tréner és előadó

Nagy biznisz ez az oltás nálunk magyaroknak!

2010. nov. 13. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!