Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szülési fájdalmak és a menstru...

Szülési fájdalmak és a menstruáció összekapcsolódnak egymással?

Figyelt kérdés
Komplex a kérdés nagyon, talán így lehet a legjobban megfogalmazni. Mint tudni lehet a menstruációt megelőzően vagy a menstruáció alatt tapasztalnak a nők(nagyrésze) fájdalmat, esetleg görcsöket, ami abból kifolyólag adódik, hogy a méh összehúzódik-hogy a méhnyálkahártya leváljon-, csakúgy mint szülésnél(nyilván szülés közben rengetegszer erősebb összehúzódásra van szükség). Na most ha valaki például egyáltalán nem tapasztal fájdalmat menstruáció során, akkor annak a szülés is “kevésbé” fog fájni? Nyilván nem arra gondolok, hogy bevenne egy nospat az illető és 30 perc múlva meg se kottyan neki, hanem hogy esetleg Ctg-n ez látszik-e? Létezik olyan, hogy a menstruácios görccsel vagy fájdalommal szenvedő nőknek a szülés is intenzívebb?

tegnap 22:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálam sosem volt jellemző a nagyon erős görcs, a fogamzásgátló használatával még ez is szinte nullára csökkent.

A vajúdás/szülés sem volt vészes (bár kaptam érzéstelenítőt, de annak is kiment a hatása többször), viszont nekem nem annyira hasonlított a menstruációs görcsre, amit akkor éreztem.

Nem tudom, hogy van-e összefüggés.

tegnap 22:24
 2/2 anonim ***** válasza:

Sosem volt mensi görcsöm, se semmilyen fájdalmam. Én inkább sárkány vagyok előtte.

2x szültem, mindkettő nagyon gyors volt, szinte alig vajúdtam. De nagyon fájt. Mindenhol. Nem összehúzódás érzés, inkább valami sugárzó, feszítő.

Szülés után se változott.

tegnap 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!