Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Beszednétek a vérnyomás...

Beszednétek a vérnyomás csökkentőt így?

Figyelt kérdés
Mikor orvoshoz megyek és vérnyomást mérnek nekem mindig magasabb a vérnyomásom olyan 150-160körül van. Viszont itthon teljesen normàlis a vérnyomásom mindig. Írt fel nekem az orvos vérnyomás csökkentőt hogy szedjem kétszer egy nap,de így én nem nagyon merem szedni hogy normális a vérnyomásom.Viszont a doki azt mondta kezdjem el szedni és jövőhéten vissza kell menjek és ha megint magas lesz a vérnyomásom akkor emeli az adagot.

tegnapelőtt 14:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Vezetsz vérnyomásnaplót? Az alapján írta az orvos a gyógyszert?

Mert arra még sehol nem írnak folyamatos szedésre, hogy ott akkor magasat mér.

Kérnek legalább 1 heti vérnyomásnapolót gyógyszerírás előtt.

tegnapelőtt 14:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Válts orvost, ez inkább gyógyszerügynök.

Az én orvosom mielőtt felírt gyógyszert, kért labort, vizeletvizsgálat + vérkép, meg rakott rám 24 órás mérőt, és a 24 órás eredmény alapján írt fel minimális gyógyszert, plusz javasolta, hogy naplózzam a vérnyomást.

tegnapelőtt 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Naponta néhányszor mérj és vezesd is. Ha ilyen eszement a doki, akkor keress másikat.
tegnapelőtt 14:09
 4/9 anonim ***** válasza:
29%
1 sajnos én is találkoztam ilyennel, aki egy mérés alapján már a gyógyszerbeállítást vizonálta 28 évesen, mert épp a pesdi dugón át érkeztem bedagadt fejjel, 8 eszpresszó után, és még 140-95-öt, valami saccométeren.
tegnapelőtt 14:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen vezettem és meg is mutattam a vérnyomás naplót amibe minden érték normális volt. Labort tegnap néztek minden értèk jó lett! Bocsánat az kimaradt hogy terhes vagyok, de szerintem ha beszedném a gyógyszert így feleslegesen azzal csak a babának is ártanék.
tegnapelőtt 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
62%

Nem normális az a doki, kerüld el.. nekem is fehérköpeny fóbiám van.. teljesen természetes ha stressz, edzés, akármi közben felmegy a vérnyomás. A lényeg, hogy a nyugalmi/átlag vérnyomás normál legyen.

Arról nem is beszélve, hogy 24 órás vérnyomásmérés kellene előtte..! pont nem olyan rég olvastam egy cikket, hogy rengeteg embernek írnak fel feleslegesen vérnyomáscsökkentőt. Ha pedig valóban magas lenne, akkor először az okát (elhízás, vese, stressz, életmód, stb) kellene megkeresni, illetve természetes úton kellene csökkenteni..

tegnapelőtt 14:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
(A terhesség is növeli.)
tegnapelőtt 14:14
 8/9 anonim ***** válasza:

A dokid terhességi toxémiára gyanakszik.

A vérnyomás nem egy szám, hanem kettő.

Terhességben artériás középnyomást kell belőle számolni, de a kérdező ki se írta a két( otthoni) értéket. A válaszolók pedig eleinte nem tudták, hogy kismama.

A legtöbb fenti tanács emiatt a félreértés miatt nagyon veszélyes! A gyógyszer valószínűleg tényleg kell, és nem ártani fog a babának, hanem megmenti.

Mennyi a naplózott vérnyomásod?

Mit tudsz a toxémiáról?

Nőtt a súlyod most nagyobbat?

Van fehérje a pisidben?

Ne akarj okosabb lenni a dokidnál. Ha valami nem érthető, kérdezz rá, de ne szabotáld el a segítséget.

tegnapelőtt 18:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem akarok okosabb lenni a orvosnál, de terhesség előtt is magasabb volt a vérnyomásom ha az orvos mérte. A naplózott vérnyomásom teljesen rendben van. A vizeletem és a vérképem teljesen rendben van tegnap nézték. De feleslegesnek tartom a gyógyszer beszedését mert így szerintem többet ártok a babának ha normális vérnyomásra szedem a csökkentőt.
tegnapelőtt 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!