Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Visszatérő húgyúti fertőzés...

Visszatérő húgyúti fertőzés szex után, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket, hogy esetleg járt-e már hasonlóan valaki, tippek/tanácsokra lenne szükségem.

Szeptemberben voltam nőgyógyásznál éves szűrésen, semmi bajom, teljesen egészséges voltam. Októberben feküdtem le először a párommal, és azóta folyamatosan bakteriális húgyúti fertőzésem lesz. Tudom, hogy a szextől, mert se előtte se a kúra után semmi bajom, de mikor találkozunk, egyből….Iszonyatos hasi fájások, feszítő érzés a húgycsövemben, hal szagú vizelet, és brutál gyakori vizelési inger. Amíg vártuk az ő vizeletteszt és ondóteszt eredményeit, addig én antibiotikumot kaptam minden alkalommal, tehát 4 hónapon keresztül antibogyót szedtem. Közben mi is kísérleteztünk, hogy vajon mi okozhatja, a keze, vagy simán a szex, vagy az hogy belém élvez (gyógyszert szedek). Nagyon odafigyelünk a higiéniára, ezért se tudtuk egyből, hogy mire gondoljunk, Végül rájöttünk, hogy akkor kapom el ha belém élvez, mert amikor óvszert használtunk és a kezét, semmi, amikor óvszer nélkül és belém élvezés nélkül, akkor is semmi. Január volt az első hónapom, mikor nem szedtem antibiotikumot, és 1 nap elment bennem, hogy lássuk, most mi lesz. Nem kaptam el semmit, de a többi napon kihúzta inkább. Ebből kiindulva most is úgy voltunk vele, hogy egyszer lehet, többször nem. De már aznap éreztem a vizeletem szagán, hogy megint elkaptam…1 hónapja szedek rendszeresen tőzegáfonyát 2 tabletta formájában, hátha ezzel megelőzhető, de úgy látszik nem. Most viszont nagyon az elején vagyok a fertőzésnek, vagy kisebb, mert semmi fájásom és gyakori vizelési ingerem sincs, csak a szag.

Mit gondoltok, mi lehet a dologban? Minden tesztje negatív lett, semmije sincs. Illetve kikerülhető az antibogyó most? Tudtok írni tanácsokat, hogy mit szedjek? Egyszer elmúlt magától is, csak azért kérdem.

febr. 17. 08:54
 1/9 Vuk-91 ***** válasza:
72%

Az olvasás közben 2 dologra gondoltam:

1: lehet a szerelmeddel van valami. Azonban azt mondtad hogy a férfit vizsgálták. Bár lehet második/harmadik/stb véleményt is lehetne kérni.

2: sperma allergia.

3: tudom hülye ötlet ezt felvetni, de lehet az ágyban bújik meg valami.

4: ha egy gyógyszer vagy gyógynövény nem válik be, másikat kell próbálni... ami nem lehet olcsó...

febr. 17. 09:27
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
D-Mannózt próbáld ki
febr. 17. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha csak a sperma miatt van ez, akkor vagy sperma allergiád van, vagy az a kevés pisi, ami az ő húgycsövébe marad elég a te megfertőzésedhez. Szex közben mikrosérülések keletkeznek, bármennyire is óvatoskodtok, síkosítotok, ez vele jár. Ezekbe a mikrosérülésekbe a maradék pangó pisi az összes bacijával együtt bekerül a te testedbe és fertőzést okoz. Nem kell hozzá sok, lehet a labor ki se mutat semmi extrémet, csak a te szervezeted reagál rá hevesen.

Nincs más út, mint a bogyót letenni és gumit használni.

febr. 17. 12:47
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

Én is így szenvedtem végig a szexualis életet, amíg lemondtam róla, most már elegem van belőle, végig fetrengtem a fájdalomtól, folyton fertőzött a partner, mert nekem is pont így ahogy neked, szex után jelentkezett!

Valami bakterialis fertőzést kaptam folyton el, egy kínszenvedés volt, persze a partnerem nem volt hajlandó orvoshoz menni, mert nekem van bajom, nem neki, én ha mentem es kaptam antibiotikumot, újrafertőzödtem tőle, ha meg adtam neki is antibiotikumot, elintéztem a patikában ismerőssel, akkor meg nem volt hajlandó szedni, titokban kiköpködte, tehát pazarolta a drága antibiotikumot, amihez nehéz hozzájutni!

Szóval 3 partnerem volt eddig, 48 éves vagyok, egyik közülük a férjem, az utolsó partneremnél szenvedtem a legtöbbet, akivel 3 évet tartott a kapcsolat, kiderült hogy szereti az anális szexet es csalt nőkkel gumi nélkül akik hajlandóak voltak erre, én ezt nem vállaltam, de mindegy, csalt volna ígyis úgyis, egy időben fehéret pisiltem már mintha púdert szórtak volna bele, ilyen coli fertőzésem lehetett a nőinek a végbeléből, de ő neki semmi baja es ő nem szed gyógyszert.

Első barátommal is ez volt tinikoromban, szex után éjjel szenvedtem a vécén, izzadtam, amíg ő aludt.

Én úgy vettem hogy ez egy jelzés az univerzumtól, hogy hagyjam abba ezt a szart amit szexnek nevezzek, ne alázzam es veszélyeztessem magam tovább csak azért mert vannak szükségleteim, ne rohanjak a vesztembe. Nem kell ezért minden szétrohadt marhát az életembe beengedjek! Abbahagytam nem szexelek. Jobb így!

febr. 17. 21:27
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk ha büdös lesz a vizeleted a szex után, nyilvánvaló, hogy bakterialis fertőzés áll a háttérben, de gondolom a te díszpintyed sem hajlandó kezeltetni magát, meg ha neki nincs tünete, akkor leszarja az egészet
febr. 17. 21:30
 6/9 anonim válasza:
11%
Használjatok szájvizet,ami fertőtlenít.A szájban is sok a baci.Elég ha orálisan vagytok es már benned a baci.Mi is óvszereztünk,nem segít,akkor is lett húgyuti ,hüvelyi gyulladás.A másik ,hogy a partnereddel azért szexelsz ,mert ő az imádottad,mert ha nem akkor tudat alatt a tested fertőzésekkel adja a tudtodra hogy ne dugj vele.Szóval nem egyszerű
tegnapelőtt 07:06
 7/9 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező nagyon sajnállak, hogy ilyen számodra a szex. Más partnerrel is ez volt a problémád, vagy ez az első? A fertőzések elkerülhetők, ha az immunrendszered rendben van. Milyen a hüvely PH értéke? Doki nézte? Valószínű nem elég savas. Szex után langyos ecetes vizes öblítés(mintha egy salátalét csinálnál, cukor nélkül). Másik megoldás, ha gumi nélkül akarjátok beleélvezéssel, akkor popsi szex. Sok sikosítóval, tágítással, fog az menni. Ha jól csináljátok még te is orgazmust tudsz majd átélni. Az én páromnak sikerült. Privátban többet tudok segíteni. Sok sikert, kitartást!
tegnapelőtt 08:28
 8/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!

Összegzés:

1. Válaszoló: Én is gondoltam már ilyenre, hogy lehet az ágy vagy a wc vagy zuhanyzó, de én magam takarítom a lakást, csak úgy, mint a sajátomat. Illetve, amikor nem ment el bennem, akkor is használtam ezeket, mégsem lett bajom, úgyhogy én emiatt kilőném, mint opció. .:/

Sperma allergiáról nem olvastam még eddig, hogy milyen tünetei vannak, de ha ez lenne nekem, akkor gondolom a többi férfivel is kijött volna, nem? Nem hiszem, hogy specifikus, de észben tartom és utána olvasok!

2. Válaszoló: Megnézem, köszönöm!!

3. Válaszoló: Egyetértek, hogy lehet az a kevés pisi okozhatja, de akkor mindig meg kellene fertőződjek, nem csak akkor, mikor elmegy bennem. Mert az előváladékkal is belém kerül.

5. Válaszoló: Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy a párom volt orvosnál. Én magam kisértem el a házi orvoshoz először, aztán az urológushoz. Nincs baja.

6. Válaszoló: ez nem is rossz felvetés, eddig még nem gondoltam erre. Kipróbáljuk, sokat nem veszíthetünk vele. Szerelem a párom, sose feküdtem le olyannal, akihez nem kötődnek érzelmek, mert az nem nekem való. Ettől nem tartok! :)

7. Válaszoló: Sose volt ilyen problémám mással, pedig akkor is gyógyszeren voltam és belém élveztek. Félévente járok szűrésre, mindig azt mondja a doki, hogy minden rendben a nyálkákkal is, méretekkel is, stb. A popsis témában jól vagyunk, köszönjük! ;)

tegnapelőtt 12:22
 9/9 A kérdező kommentje:

Btw, elfelejtettem írni, hogy mára már elment a szag!

Ami azt jelenti, hogy kb. 3 napig tartott. Egyetlen egy alkalommal “tűnt” el magától eddig, az kb 5-6 napba telt. Viszont már nincs semmilyen szaga a vizeletnek, fájások eddig se voltak ezúttal, ahogy inger se. És nem csináltam semmit az ügy érdekében, egyik nap teáztam és kb ennyi. A folyadék bevitelem se volt több a szükségesnél. Talán, hogy sok facsart narancslevet ittam? Házi narancs és nagyon sokat. Nem tudom, C vitaminként biztos jót tett, de nem hiszem hogy ez segített.

tegnapelőtt 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!