Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tampon vagy betét? Melyik az...

Tampon vagy betét? Melyik az egészségesebb?

Figyelt kérdés
Annyi rémisztő dolgot hallottam a tamponról, valóban veszélyes? Nagyon rosszul érzem magam a bőrömbe, ha betétet használok, mert zavar, "piszkosank" érzem magam miatta. A tamponnal viszont úgy telnek el a nehéz napjaim, hogy tul.képp nem is nevezhető nehéz napoknak, mert kényelmesen érzem magam. De ha a tamponhasználat tényleg egészségtelen és kárt tehet a szervezetemben, akkor inkább vállalom a kényelmetlenséget és betétre váltok. Volt már valakinek komolyabb baja a tampon miatt? Féljek, vagy sem?
2009. jan. 9. 09:53
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz tőle, ha betartod az előírásokat: rendszeresen ne tartsd bent 5-6 óránál tovább (alkalmi esetektől kutya bajod nem lesz), ha már egész napra elég egy, akkor inkább tegyél be kisebbet, és cseréld gyakrabban. És akkor se használd, amikor már annyira kevés jön, hogy szinte szárazon rángatod ki magadból, mert megsérti a hüvely falát és könnyebben telepednek meg rajta kórokozók, gombák.
2009. jan. 9. 10:31
 2/4 anonim ***** válasza:
6%
képzeld el a tampont...tele van vérrel és ott pálik benned.szerinted az egészséges?
2009. jan. 9. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:
74%
Én 8 éve használok tampont és még nem lett tőle bajom, pedig az utolsó napokon van, h egész nap bent van. A kézmosás előtte viszont nagyon fontos, arra mindig figyelek.
2009. jan. 9. 15:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a legegészségesebb megoldás a tampon. Nyilván nem véletlenül nem ajánlja a legtöbb nőgyógyász. Természetesen azt is lehet használni, de szerintem sokkal könnyebb elkapni vele betegségeket, fertőzéseket. Sokkal jobban kell vele vigyázni, mint a betéttel, de ha jól használod, nem lesz vele baj szerintem.
2011. júl. 3. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!