A citológiai leletemre azt írták, hogy a hüvelykenetben baktériumok és candidák vannak, továbbá hogy "enyhe gyulladás". Ez egész pontosan mit jelent?
Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 18:56
1/6 anonim válasza:
Akkor most beszéljünk a hüvelygombáról, ezt jelenti. Kezelni kell kenőccsel, tablettával.
2/6 A kérdező kommentje:
De hát nincs semmilyen panaszom, nem értem. Egyáltalán, hogy kaphattam el? Kb 3 hónapja élek némi életet, és azelőtt a párommal mindketten szüzek voltunk.
2010. nov. 7. 19:04
3/6 anonim válasza:
Nos, a candidát nem feltétlenül csak nemi aktus közben lehet elkapni, a szervezetben is jelen van, kinek milyen mennyiségben. A szervezet túlsavasodása esetén meg tud jelenni "ott" is. És bizony a partneredet is kezelni kell, annak ellenére, hogy a férfiakon leggyakrabban nem okoz tüneteket.
4/6 anonim válasza:
Candida és baktériumok alapból jelen vannak a szervezetben, gyulladást pedig bármi okozhat.
Gondolom visszamész majd a dokihoz az eredménnyel, majd ő ad tanácsot. De igazából ez nem egy olyan dolog amin érdemes lenne kétségbeesni, szóval nyugi.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
2010. nov. 7. 19:28
6/6 anonim válasza:
Bármitől elkaphattad, közös wc, antibiotikum, tisztasági betét, intim lemosó vagy törlőkendő... mint okozhat gombát. Főleg, ha illatos pl. a betét.
Ha nem kezelnék, előbb-utóbb lesz tünet. És a párodat is kezelni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!