Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 21 évesen mennyi esély van a...

21 évesen mennyi esély van a mellrákra?

Figyelt kérdés
2 hét múlva megyek nőgyógyászatra, most töltöttem a 21-et. A mellemben kitapintottam egy kemény, fájdalmatlan, jól mozgatható, hosszúkás csomót. Nagyon félek, hogy daganatos megbetegedés.

tegnapelőtt 09:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem a korodtól, inkàbb a genetikától függ. Volt mellrákos vagy más daganatos beteg a családban? Simán lehet amúgy csak zsírcsomó
tegnapelőtt 10:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Más daganatos volt, egészen sok, mellrákos nem.
tegnapelőtt 10:08
 3/18 anonim ***** válasza:
34%
Kicsi az esély, de nem kéne két hetet várni. A nőgyógyász időhúzás, nem tud tapintással diagnosztizálni. A háziorvos adjon beutalót mammográfiára, ultrahangra, szerintem kérhet sürgősséget. Ha túl sokat kéne várni, menj magánba.
tegnapelőtt 10:08
 4/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
86%
Ott még nem biztos, hogy kiderül mi az, de előre ennyire én nem aggódnék. Mellrákra, hogy mennyi az esély ilyen korban, azt nem tudom, olyan statisztikát nem láttam még, de az biztos, hogy inkább a 35-55 éves korban a leggyakoribb nőknél.
tegnapelőtt 10:19
 5/18 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy a zsírcsomó nagyon gyakori a mellben.
tegnapelőtt 10:38
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem nőgyógyászhoz kell vele menni. Háziorvostól kell beutaló mammográfiára, ott csinálnak felvételt és/vagy UH-t. A nőgyógyász csak tapintani tudja, mint Te. Lehet zsírcsomó, jóindulatú ciszta.
tegnapelőtt 10:42
 7/18 A kérdező kommentje:
Hülye voltam, mert már lassan 1 hónapja felfedeztem, de eltört a lábam és az átvette a hangsúlyt. A jobb hír talán, hogy ebben az egy hónapban szerintem nem nőtt. Kértem időpontot holnapra magán ultrahangra remélem nem lesz nagy gond, nagyon félek.
tegnapelőtt 10:47
 8/18 anonim ***** válasza:
76%
Én is találtam fiatal koromban egy hasonló tapintású csomót. Egy onkológus-nőgyógyászhoz mentem el, ő tapintás alapján megállapította, hogy ártalmatlan ciszta, amit ott helyben egy injekciós tűvel leszívott, és elküldte szövettani vizsgálatra. Az eredmény őt igazolta. Ez már több évtizede történt, azóta sincs semmi ilyen jellegű problémám.
tegnapelőtt 10:56
 9/18 anonim ***** válasza:
77%
Ne csak ultrahangra, hanem mammográfiára is. Megspórolsz magadnak több hét idegeskedést.
tegnapelőtt 11:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Kevés rá az esély.
tegnapelőtt 14:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!