Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tramadolt vehetek be Flector...

Tramadolt vehetek be Flector granulátom után nagyjából 4-5 órával?

Figyelt kérdés
Nagyon erősek a menstruációs görcseim, egyik doki sem hisz nekem, s a Flector már nem hat semmit, így reménykednék a Tramadolban hátha.
jan. 1. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
43%
Válts dokit. 5 óra után beveheted szerintem. Undorító hogy nem hisznek neked gyakori hogy a nők se hisznek neked.
jan. 1. 22:39
 2/7 WinsThons válasza:
14%

A Tramadol és a Flector granulátum (amely egy nem szteroid gyulladáscsökkentő, általában diclofenac) együtt alkalmazhatók, de óvatosan. Mivel mindkettő fájdalomcsillapító hatású, fontos figyelni a megfelelő adagolásra és az esetleges mellékhatásokra. A két gyógyszer hatásmechanizmusa eltérő, így általában nem lépnek közvetlen kölcsönhatásba, de néhány dolgot érdemes figyelembe venni:

Figyelembe veendő tényezők:

Időtartam: A 4-5 órás várakozás megfelelő lehet, mivel a Flector hatása már elkezd csökkenni ebben az időszakban.

Egészségi állapot: Ha máj-, vese-, vagy gyomorproblémáid vannak, előfordulhat, hogy a kombináció nem ideális. A Flector irritálhatja a gyomrot, míg a Tramadol fokozhatja a központi idegrendszeri mellékhatásokat (pl. álmosság, szédülés).

Orvosi javaslat: Ha mindkét gyógyszert orvos írta fel, valószínűleg számolt az adagolásukkal és az együttes alkalmazásukkal. Ha azonban csak önállóan döntesz, érdemes előtte konzultálni orvossal vagy gyógyszerésszel.

Mikor érdemes kerülni a kombinációt?

Ha gyomorvérzésre hajlamos vagy.

Ha erős szedációt, álmosságot tapasztalsz Tramadol használatakor.

Ha más gyógyszert is szedsz, amely kölcsönhatásba léphet velük (pl. antidepresszánsok, vérhígítók).

Összegzés:

Általánosságban, ha nincs különleges egészségügyi kockázat, a Tramadol bevehető 4-5 órával a Flector után, de mindig biztonságosabb, ha ezt egy egészségügyi szakember is megerősíti. Ha bármilyen szokatlan tünetet (pl. erős szédülés, gyomorpanaszok) észlelsz, fordulj orvoshoz!

jan. 1. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem is beveheted
jan. 1. 22:44
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Nekem annó mikor nagyon durva volt akkor a flektor és nospa kombó vált be.
jan. 1. 22:53
 5/7 A kérdező kommentje:

#1-es 3 állami és 4 elég neves magán doki van mögöttem (ebből volt egy nő, aki inkább le sem írom, hogy mennyire szarrá alázott). Most ismerőd javaslatára peóbálok sote endo klinikájára bejutni 2-3 hónapja, de nagyon ritkán nyitják meg az időpontokat, ha meg meg is nyitják, mire felmegyek az oldalra nincs időpont..

Sokszor hányással, hányingerrel jár a fájdalom, volt, hogy szabadságot kellett kivennem, vagy tp-re menni, mert nem tudtam kikelni az ágyból, csak magzatpózban fekve görnyedtem és sírtam. De eddig mindegyik azzal jött, hogy “túlreagálom” vagy “csak pszichésen beképzelem”. Pedig a fájdalom küszöböm is magasabb, mint az átlag.

jan. 1. 23:07
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
5-én is igy vagyok vele én ájultam is menstruáció miatt. Átérzem. Nekem az algopiryin vált be de a sima nem ez az új neo.
jan. 1. 23:10
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Próbáltad már a Quarelin-t?
jan. 1. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!