Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mennyire baj ha fiatal nő...

Mennyire baj ha fiatal nő létemre nagyon szeretek tömény alkoholos italokat inni?

Figyelt kérdés
csak azért nem iszok minden nap, mert tudom akkor alkoholista leszek ha mindennap iszok. Sört nem szeretem. Papámnak van borospincéje és már 8 évesen meghúztam titokban mindig a borosüveget.

dec. 29. 11:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat, az "alkoholista" szó egy elég rugalmasan használt fogalom.

Amit sokan nem említettetek meg, az a függőség kettős oldala. Arra gondolok, ha az ember igazán alkoholbeteg (fizikailag függő), akkor utolsó korty után egy nappal később már jelentkeznek a tünetek. A súlyosságtól függően ez lehet a sima feszült hangulattól kezdve remegés, emelkedett pulzus stb. Legdurvább alkoholelvonásos trip pedig végzetes is lehet. Agykárosodás, hallucinációk, pszichikus, vagy akár halál. Igen, bele lehet halni, ha valakitől hirtelen veszik el az italt. Nyilván a kérdező nem jár még itt, szerencsére.

Aztán van ennek az egésznek egy pszichés oldala is, a lelki függés. Olyankor nem is feltetlen az alkohol kéne neki, hanem azok a megszokott nyugodt órácskák, ami italozás után adatik meg. Fontos, hogy ameddig az egyén nem tudja kezelni ezt a pszichés függés, addig nagyon nehéz a fizikai függésből kijönni. Szóval sportolni kell és szexelni, az alkoholt meg visszaszorítani.

jan. 1. 00:40
 12/12 anonim ***** válasza:
Pszichózist akartam írni.
jan. 1. 00:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!