Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Tesóm el tud menni egyedül...

Tesóm el tud menni egyedül nőgyógyászhoz, ha anyum azt mondja, nem kell?

Figyelt kérdés
Húgom 15 éves. Tegnap kezdődött, hogy nagyon viszket, csíp és fáj neki lent, és ilyen rögös fehér folyása van. Erről szólt anyának, és azt mondta, hogy semmi nincs, kenje be svéd cseppel. De a probléma még ugyanúgy megvan, és most kicsit rosszabb is. Tudja, hogy vannak recept nélküli krémek, gyógyszerek erre,de azt érzi biztosnak, ha látja orvos is. Anya persze hallani sem akar róla, szerinte ez vaklárma. El tud menni egyedül is,és ha igen, akkor hogyan?
dec. 28. 12:01
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
27%
Nem, de a háziorvoshoz igen, ő meg beszél anyukátokkal, ha megkéri.
dec. 28. 12:14
 2/19 anonim ***** válasza:
81%

Elvileg 18 éves korig bele kell egyezzen szülő a vizsgálatba.

Svédcsepp erre szerintem nem jó , betadinos ülőfürdő segíthet, vagy gombaellenes krém, esetleg kúp - ha nem zavarja.

dec. 28. 12:18
 3/19 anonim ***** válasza:
48%
Mi az hogy mem viszi el orvoshoz, ezek egyértelműen hüvelygombás fertőzés tünetei. Kizárt, hogy anyukátoknak soha nem volt ilyen baja. Apukátoknak nem lehet szólni, hogy beszéljen vele? Ha nem tudja meggyőzni, háziorvos.
dec. 28. 12:26
 4/19 anonim ***** válasza:
53%

Az ilyen szülőt is lecsapnám amúgy... amúgy akkor mindenképp elmennék a háziorvos, ő csak tud valamilyen módon segítséget nyújtani.

Amúgy igen, vannak a patikában vénynélküli krémek (és amúgy sok nőgyógyász alapból azokat ajánlja, sok nem ír ki vényköteles dolgokat (legalábbis én ezt tapasztaltam)...), de igazából elég sok fajta van, szóval azért előtte nem árt elmenni orvoshoz, mert amúgy lehet az ember csak sorra költi az ötezreket ezekre, és még így sem lesz javulás.

Esetleg... van olyan orvos online, akivel lehet konzultálni.. a receptfelírás, meg az ilyen nyilván pénzbe kerül, de szerintem csak az ember simán ráír, és leírja, hogy 15 éves, és nem engedik orvoshoz menni, akkor lehet tud ajánlani akár csak valami vénynélküli krémet. Pl. [link]

Ha nincs más opció, szerintem megér egy próbát. :/

De sajnálom. Én az ilyen szülőt tényleg lecsapnám.

dec. 28. 12:38
 5/19 anonim ***** válasza:
39%
Ugye nem gondolod, 4-es, hogy vizsgálat nélkül valamire való orvos gyógyszert ajánl egy gyereknek, és ezt még le is írja? Pláne ingyen! Recept nélkülit a patikában is tudnak ajánlani.
dec. 28. 12:57
 6/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
33%
Háziorvoshoz menjen el.
dec. 28. 13:24
 7/19 anonim ***** válasza:
58%
Próbáljon ki egy Canesten kúrát. Vény nélkül kapható.
dec. 28. 14:00
 8/19 anonim ***** válasza:
95%

Azért egy hüvelygombát sem kell túlmisztifikálni. A tünetei teljesen egyértelműen gombás hüvelyfertőzésre utalnak, amire nme véletlenül lehet vény nélkül is vagy 5 féle készítményt venni a patikában.

Első körben orvoshoz rohanás helyett azt javasolnám. Gynoxin kúp pl. teljesen megfelel a célra. Ha nem szűnik a panasz kezelés ellenére, akkor kell orvoshoz fordulni.

dec. 28. 14:03
 9/19 A kérdező kommentje:
3. Elváltak szüleink, ezért ez sajnos nem opció, mivel ki nem állhatják egymást...ebből is csak egy nagy veszekedés lenne, ráadásul húgom is kapná az ívet rendesen... Egyébként apánk sem szokott vinni orvoshoz, és húgom majdnem kórházba került miatta... mert "biztos megfázás"... Hát nem az volt
dec. 28. 20:25
 10/19 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkinek köszönöm a tanácsokat, majd valahogy megoldjuk...csak annyira aggódok érte :(
dec. 28. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!