Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valószínűleg PCOS-em van....

Valószínűleg PCOS-em van. Sziasztok PCOS - kapcsolatban ( aki már jártasab a témában /vagy esetleg hatásos volt neki akármilyen gyogyszer kezelés milyen gyógymódok vannak / alkalmasak ? nagyon kétségbe estem -

Figyelt kérdés
17 éves vagyok ma voltam először nőgyógyászati vizsgálaton csak a hasamat vizsgálta meg az orvos - hasi ultrahangot csinalt ( nem élek nemi életet sz*z vagyok / ) - Megállapította azt , hogy lehetséges gyanús hogy PCOS van - El küldöt vérvételre beutalóra és majd akor kiderül hogy PCOS van e . - a menstruaciom 3 4 napján csinálják vérvételt - a doki az mondta hogy majd tud adni gyogyszert ere hogy kezelni tudjuk és ne agodjak - evileg fogamzásgátló de nem tudom hogy ez jo lenne e ? Mert sokaknak csak eltünteti a tüteteket de nem szűnnek meg és ha abba hagyod a szedését csak midnen roszab lesz - —/ A fogamzasgatlo nem oldja meg, legfeljebb elfedi/megallitja ideiglenesen a problemat. 🙁 - nem is szeretnek szedni fogamzásgátlót mert nagyon sok rosz hatása van és sokan írtak hogy sokaknak a fogamzasgátló miat nem is lehet gyereke amikor már szeretnének anyira tökre teszi a hormonrendszeredet / mas gyogyszer valami mas gyógymód esetleg ? - vagy a fogamzásgátló valakinek hatásos volt - problémat okoz ? lattam hogy sokan azt mondjak hogy az endokrinológus Jóban foglalkozna ezzel nem tudom érdemesebb lenne el menni -

dec. 19. 23:35
 1/6 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló valóban nem megoldás. Mik a tüneteid? Minden pici részletet leírhatsz, nem kell kicsillagozni mint a szüzességet se kellett volna 😉

Bocsáss meg, de rá kell kérdeznem: Milyen magas vagy, és mennyi a súlyod? A rendszeres sport és helyes étrend tud segíteni

dec. 20. 01:58
 2/6 anonim ***** válasza:
És mégis mi a panaszod? Mert csak épp azt az egyet nem írtad le.
dec. 20. 07:02
 3/6 anonim válasza:
Szia, így van ahogy a többiek irjàk, kellenek a tünetek h tudjunk valamit mondani. Étkezés is fontos, sport, bőr, ciklus stb, ez egy komplex betegség
dec. 20. 11:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Tüneteim: - Egyszer rendszeres máskor rendszertelen menstruacio most majdnem 1 honapot késet - Nagyon fájdalmas mentruacio és nagy menyisegű vér - hoszu ideig tarto 1 hétig tart - , mostanában valamiért hamarab vége van de ugyan olyna fajdalmas és nagy menyisegű vér jön nappal ra is estéji betétet kel használom, - Erős menstruáció görcsökkel - vérzés előtti és alatti alhasi fájdalmak - pattanásos zsíros aknés bőr , zsíros korpas haj - hasra lokalizálódó túlsúly, elhízás- hízás arcban és hasnal

- barna foltok a térdemnél könyökömnél - erős szőrzet - állandó fáradtság, főként délelőtt , viszont este anyi energiam van, - hirtelen hőhullámok- éddeség szénhidrát uttani sovargas , még étkezés utan is - hiába eszek éhes maradok utana , puffadás szinte minden étkezés után- akár menyit alszok úgyis fárdat vagyok reggel , folyton fáradt vagyok és sokszor ugy elaudnék , faradékonysag , hajhullás , és nagyon erős fejfájás - nagyabol ezek - az orvosi lapon az Uh kép pcos gyanúját felveti- hormonprofil szakvizsgalat javasolt a ciklus 2 3 napján max 5 napig . Testmagasság : 162 cm kb testsuly 62 , de ebben nem vagyok biztos mert már rég mertem

dec. 20. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Hormon szintjeid milyenek? Azt nem is mérték még? Melleid kerekded alakúak, vagy olyan háromszög szerű?
dec. 20. 19:22
 6/6 anonim válasza:
Ezek a tünetek alapján, pcos, inzulinrezisztencia és lehet adenomiozis vagy endometriozis is. Nagyon sokat kell dolgozz magadon hogy rendbe jöjj de ne fogamzásgátlóval. Én amit tudok ajánlani- mio inozitol por reggel (én még plusz Berberint iszok vele) fodormenta tea és aztán jó reggeli, olvass utánna hogyan kell étkezni pcos és ír alapján. Próbáld kerülni az édességet (csinálj magadnak, chia mag, teljes kiőrlésű müzli növényi tejjel, görög joghurt és gyümölcsök+ lehet kis edesito) és kezd el edzeni, súlyokkal az izom tömeg növeléshez. A hormon vizsgálatot nezesd azért meg. Es adj magadnak időt, mert idő kell h javuljanak a dolgok. Az aknés zsíros bőrre reggel vit c és napvédő, este niacinamid és könnyű krem. Olajos arclemoso+gel nekem ezek hoztak meg a sikert ☺️
dec. 21. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!