Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Második vetélésem után a...

Sacii24 kérdése:

Második vetélésem után a szövettani diagnózis üres petezsák nem-hydatidiform mola.Kinek volt már ehhez hasonló és ha volt át estetek e valamilyen vizsgálatokon? Annyi mindent olvasgattam már hogy magam sem tudom eldönteni mi lehet ez

Figyelt kérdés
ma 06:00
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"A szakirodalom szerint a megtermékenyült petesejt az esetek 50%-ban vetéléssel végződik, amelyet legtöbbször észre sem vesznek.,,

Ha a diagnózis csupán az üres petezsák az a molás cucc semmi egyebet nem jelent akkor ez annyit tesz hogy orvosilag igazoltan nem vagy várandós.

Igen létezik moláris terhesség, de ha csak annyit írsz be hogy mola ezt adja ki, ha csak annyit írsz be hogy hydatidiform akkor is ezt adja ki, de ott van előtte egy "nem" szócska is amit a google már nem értelmez szerintem.

Nem estem át hasonló vizsgálaton mert férfi vagyok btw.

ma 07:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Az „üres petezsák” és a „nem-hydatidiform mola” orvosi kifejezések, amelyek a terhességgel kapcsolatos rendellenességekre utalnak.

Az üres petezsák azt jelenti, hogy a terhesség korai szakaszában a méhben található petezsákban nincs embrió. Ez általában a korai terhességi veszteség egyik típusa, amelyet gyakran „biokémiai terhességnek” vagy „anembrionális terhességnek” is neveznek. A petezsák kifejlődik, de az embrió vagy egyáltalán nem kezd el fejlődni, vagy nagyon korán megszűnik a fejlődése.

Nem-hydatidiform mola egy ritka rendellenesség, amely a terhesség során fordul elő. A mola hydatidiform egy speciális formája, amelyet az abnormális placenta-szövetek növekedése jellemez. A „nem-hydatidiform” azt jelenti, hogy nem ez a tipikus mola hydatidiform-ról van szó, hanem egy másik típusú rendellenes terhességi állapotról.

Ez az állapot az abnormális kromoszóma- vagy sejtosztódási problémák miatt alakulhat ki, és általában a terhesség megszakításával végződik.

De amúgy megkérdezhetted volna a dokidat. Szégyen, hogy ezt nem mondják el maguktól, de ez van, meg kell kérdezni.

ma 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!