Másnak is így szétcseszte a fogamzásgátló a
menstruációját?
Figyelt kérdés
Mielőtt szedni kezdtem volna, 6 napos volt, kb 26 naponta jött meg, annyira azért nem volt napra pontos. De nagyjából meg voltam vele elégedve, ha lehet ilyet mondani :D Aztán szedtem kb 8 évig, szünetekkel a fogamzásgátlót, erre abból a 6 napból lett kb 10 (barnázással együtt), és 21 naponta jön meg, kb mintha egész életemben csak menstruálnék. Másnak meg konkrétan meg kell indítani a vérzést, ha abbahagyja a tablettát, nekem meg egyből megjött és azóta sem múlt el :D (kis túlzással)
dec. 6. 13:26
1/8 anonim válasza:
Sajnos errol kevesen beszelnek, hogy keves fajta van ami nem okoz mellekhatasokat.
dec. 6. 14:02
2/8 anonim válasza:
Amit írsz, azt a használat alatt, vagy utána tapasztalod?
Hormonális fogamzásgátló mellett nincs menstruáció, leáll a ciklus. Megvonásos vérzés van, ami nem egyenlő a menstruációval.
Abbahagyás után pedig kell idő mire újraindul és helyreáll a ciklus.
dec. 6. 16:49
3/8 anonim válasza:
Nem. Nekem tabletta előtt nem volt, csak évente kétszer, abbahagyás után meg 5 hónapig minden hónapban ovuláltam. Aztán ugyanolyan lett, mint előtte.
Baromira nem feltétlenül van a két dolognak köze egymáshoz. Mármint nem feltétlenül a tabletta okozza a cikluszavart, hanem lehet, hogy alapból kialakult volna, csak amíg szedted, elfedte.
Kivizsgálás javasolt, ha 21 naponta menstruálsz, mert jó eséllyel ovulációd sincs.
dec. 6. 17:07
4/8 A kérdező kommentje:
2. Utána tapasztalatom. Egy éve hagytam abba.
dec. 6. 17:16
5/8 anonim válasza:
És egy év alatt ezzel nem voltál orvosnál?
dec. 6. 17:20
6/8 A kérdező kommentje:
Nem mert azt mondta a nőgyógyász hogy javulni fog magától
dec. 6. 17:23
7/8 anonim válasza:
Azért egy év után már nem. Normál esetben 3-6 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ha nem, akkor jó eséllyel ott más gond van, nem a fogamzásgátló....
dec. 6. 17:44
8/8 anonim válasza:
Hetes, nekem 1,5 év volt - fog. g. előtt tűpontos 28-31 napos ciklusok - azután meg összevissza menstruáltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!