Szörnyen erős menstruációval mit lehet kezdeni? Fogamzásgátló?
Sajnos nagyon erősen jön ki nálam, viszont mindig csak az első napon ilyen elviselhetetlen, felállni nem bírok, és hányok. Voltam régebben nőgyógyásznál vele, ajánlott egy fájdalomcsillapítót, de már az sem hat:(
Olvastam, hogy fogamzásgátló tabletta tud hosszútávon ezen segíteni, mennyire lenne káros azt bevállalni?
19/L
Próbáld ki, hogy a menstruáció előtt 1 héttel elkezdesz C-vitamint szedni, fokozatosan minden nap kissé emelve a dózist (ha nincs vesebetegséged, illetve egyéb kontraindikáció, véralvadási probléma stb.)
A C-vitamin erősíti az érfalakat és valamennyire csökkentheti a vérzést. Érdemes vastablettát is szedni, hogy ne legyél vérszegény.
Minden tejterméket kerülj előtte 3-4 napig, illetve a menstruáció első 3 napján (tapasztalat, hogy sajnos növeli a vérzést).
Mindenképpen ki kell vizsgáltatni, esetleg más orvoshoz is elmenni.
A fogamzásgátló gyakori mellékhatása lehet a folyton visszatérő hüvelyfertőzés, hüvelygomba.
Ha nem használnak a jól bevált görcsoldók, irass kúpot az orvossal, mivel az végbélen keresztül helyileg hat és sokkal gyorsabban, mint a szájon át szedhető (pl. Indometacinum. Én egyszer már ilyet kaptam, annyira rosszul voltam. Vesegörcsre szokták adni).
Fogamzásgátló segít a többségnek. Csak az a baj, hogy amint abbahagyod a fogamzásgátlót, visszatér a görcs, akár még jobban!
És előbb utóbb le kell tenni, nem lehet életed végéig szedni, vagy esetleg majd gyereket szeretnél 5-10-15 év múlva, azért hagyod abba.
A 2. válaszoló jól leírta, az okát kéne megtalálni, lehet mind, amiket írt, endometrózis, adenomiózis, hormonális gond, ciszta, gyulladás, rengeteg oka lehet sajnos. De ki kell deríteni.
A nőgyógyászok általában fájdalomcsillapítót vagy fogamzásgátlót adnak az erős görcsökre. Legyintenek, hogy a fájdalom, hányás normális. NEM az! Rég elavult nézet. Aki ezt mondja, ebből derül ki, hogy sajnos nem professzionális orvos az illető, menekülni kell, másik orvost keresni, amíg valaki végre komolyan vesz.
Az igazi jó orvos kivizsgál, megkeresi az okot. Utána még mindig lehet, hogy a fogamzásgátlót, vagy mást javasol rá, de azt már a diagnózis függvényében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!