Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mindenképp pcos vagy inzulinre...

Mindenképp pcos vagy inzulinrezisztencia tünete a szőrösödés (bajusz) áll alatt?

Figyelt kérdés
dec. 1. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Az áll alatt szakáll van, a bajusz a száj fölött van.
dec. 1. 15:24
 2/8 A kérdező kommentje:
igen.. ez tény, csak ki maradt egy vessző, de köszi
dec. 1. 18:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Mellékvese hormon elválasztási probléma többnyire, endokrinológust kell felkeresni.
dec. 1. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Gondolom szakállt akartál írni. Bár a kettő általában együtt jár. Attól függ, hány éves vagy és persze milyen hormonértékekkel rendelkezel. Az esetek többségében nem áll betegség a szőrösödés mögött. Én 48 vagyok, normál tartományban vannak az értékeim (ez nem volt mindig így), nem vagyok PCOS-s sem, inzulinrezisztenciám van és metforminnal kezelt (2x500 mg). Hetente 1x húzogatom ki a bajuszt (kb. 20 db nagyon vékony szálú) és ugyanígy 1x borotválom a szakállam, ami kb. 5-6 db megvastagodott, erős szőrszálat jelent.
dec. 8. 11:27
 5/8 A kérdező kommentje:
28 éves vagyok, áll alatt (szakáll), kb 8-10 vastagabb szál szokott lenni, kb 3-4 naponta gyantáznom kell mert gyorsan vissza nöl, egyenlőre nálam sem találtak gondot, de végeztek még egy tesztet asszem tesztoszteront nézték.
dec. 8. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy ez amiatt van.

Ha ezen kívül nincs semmilyen más tüneted, én nem aggódnék.

dec. 8. 13:40
 7/8 A kérdező kommentje:
6os.. nem csak az arcomon van nemkívánatos szőr.. pl a combom hátul (ahol másnak nem szokott, és én emiatt nem hordok rövidnadrágot) illetve mellbimbón is van kb 4-5 hosszabb szőrszál.
dec. 9. 21:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen. Nekem PCOS-em van, bajuszt voltam gyantázni nem rég, a szakállat bánom, hogy nem gyantáztattam le, talán nem lenne ennyire fekete szőr, mert mindig borotvával csinálom. Bajuszomon újra kis szőke szőr lett, mint régen.
dec. 10. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!