Nemrég PCO - val (pcos egyik formája) diagnosztizáltak és van-e valakinek valamilyen jó tanácsa?
Figyelt kérdés
A nőgyógyászom azt mondta hogy menjek el egy cukur szint mérésre (péntek délután van időpontoml). Azt akarom tudni hogy van-e valami fontos amit jó lenne tudni. A vitaminokat már összeírtam, recepteket szívesen fogadnék, és azt is tudom hogy minden nap valamilyen sportot is be kell iktatni a napi életbe. Tanácsokat és segítségét kérnék mivel egyedül vagyok és ez ijesztő számomra.#PCOS #PCOS Receptek
nov. 7. 08:45
1/3 anonim válasza:
Cukorterhelesre kene menned, amin neznek inzulint is. Ezek altalaban reggel vannak, mivel az ehgyomrit is nezik es nem ehetsz, elotte nem is nagyon szabad mozogni se, szoval nem tudom pontosan hova mesz delutan, de az nem lesz eleg.
Es csak endokrinologus tud beutalot adni inzulinos cukorterhelesre, szoval hozza is el kell menni.
Nem mindig, de sokszor ugye IR is tarsul melle, ezert fontos megnezetni.
2/3 anonim válasza:
A pco nem a pcos egyik formája, ott kezdődik a probléma. A pco önmagában annyit jelent, hogy policisztás megjelenésű a petefészek ultrahanggal, ami teljesen egészséges nőknél is előfordul. Amennyben a pcos egyetlen más tünete sincs meg (nem 35 napnál hosszabb ciklusaid vannak, nem vagy férfias helyeken szőrös, nincs androgén hajhullásod), akkor ez semmit se jelent és semmit se kell vele csinálni…
3/3 anonim válasza:
Megnyugtatlak, ugyanezt mondta az én dokim is. Én magánban továbbmentem, semmilyen endokrinológiai problémát a hormonjaimmal nem találtak. Picit magasabb az AMH szintem ami magyarázat a policisztákra a petefészkeimben. 2x voltam azóta a dokinál, mindkètszer 1 db domináns tüszőt látott és nincsenek hosszú ciklusaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!