Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most először vettem Baba...

Most először vettem Baba vörösszőlős-rózsás tusfürdőt. Mióta használom, viszket ott "lent". Van összefüggés?

Figyelt kérdés
Úgy értem, allergia, vagy valami. Mert máshol nem viszket, csak a nemi szervem. Nyilvános helyen nem jártam, nemi életet nem éltem az utóbbi időkben, így fertőzés szerintem kizárva.
2010. nov. 5. 10:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is ezt a tusfürdőt használom, de nekem semmi gáz nincsen vele.
2010. nov. 5. 10:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Engem is kiütött ez a tusfürdő váltsál... nekem ilyen piros lett a bőröm és viszketett.
2010. nov. 5. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Lehet, csak a nemi szervednél vagy rá érzékeny. Akkor ott ne használd, használj mást.
2010. nov. 5. 10:58
 4/6 anonim ***** válasza:

Intim szappant használj "ott lent". A tusfürdő tilos! Szárít, tele van mindenféle, vacak adalékanyaggal ezért viszket. Gyógyszertárban tudnak segíteni, de minden boltban lehet kapni intim tisztálkodó szereket.

"A szeméremtest tisztán tartásához a legoptimálisabb a langyos, tiszta víz! Fontos, hogy ne használjunk illatosított szappant, tusfürdőt, fertőtlenítő hatású (különösen ne jódtartalmú) készítményeket, mert ezek a vékony, érzékeny bőrt irritálhatják, a normál baktériumflórát károsíthatják. Manapság könnyen beszerezhetünk intim mosakodószappant. Az intim szappanok kémhatása savasabb az átlagos szappanokénál. Savasságukat általában a tejsavnak köszönhetik. Tejsavat termelnek a hüvelyben található Lactobacillusok is, ami fertőtlenítő hatású, így a kórokozókra kifejezetten káros, viszont a normál baktériumflórát nem károsítja. Az intim mosakodók használata az általános szappanokéhoz képest mindenképpen előnyösebb, azonban fontos tudni azt, hogy ezek is gyakran tartalmaznak különféle illat- és adalékanyagokat, melyek irritáló, allergizáló hatásúak lehetnek. Az érzékeny bőrűeknek a gyógyszertári mosakodó krém, vagy a tiszta víz használata javasolt."

2010. nov. 5. 11:04
 5/6 anonim ***** válasza:

Jaj, neee!!!

Eszedbe ne jusson bármi intim szart magadra kenni, többet árt, mint használ, felborítja a hüvely egyensúlyát, minden más csak marketing. Ahogy a Kinder csoki sem lesz egészséges az állatólag leletöltött 1 pohár tejtől!

A tiszta víz pedig nem elég. Legjobb a szappan.

A nőgyógyászok babaszappant szoktak ajánlani.

Ezt a tusfürdőt én is próbáltam, nem volt vele gondom, de lent babaszappant használok. Előfordulhat, hogy allergiás vagy rá, de én sokkal valószínűbbnek látom, hogy ez véletlen egybeesés, összeszedtél valami fertőzést. Akkor is, ha nem éltél nemi életet. Nem csak elkapni lehet, bármikor magától is kialakulhat. Ne használd a tusfürdőt, és ha nem múlik el, keress egy dokit.

2010. nov. 5. 11:27
 6/6 anonim válasza:
Én mosdókenőcsöt használok oda lentre, mert az összes tusfürdőtől lesz valami bajom. A gyógyszertárban lehet kapni nagy fehér tégelyben. Nekem eddig bejött.
2010. nov. 5. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!