Mellrák vizsgálata 25év alatt hogyan?
25év alatti nőnek milyen mellrák vizsgálatok vannak??
Nőgyógyásznál jártam,egy csomóval,ultrahanggal megnézte,évente mentem,mióta feltünt(kb2 év) de mondta h érdemes még máshol is megnézetni.(Nem tünt magabiztosank,kicsit aggódom)De hol és hogyan ilyen fiatalon?
Az önvizsgálatot kell megtanulni, és havonta, menses után megcsinálni.
Ha az alapján gyanúd van, akkor a háziorvosod beutal emlő ultrahangra, vagy emlő szakrendelésre.
Kedves kérdező,
kérj a háziorvosodtól (vagy a nőgyógyásztól) beutalót emlő UH-ra. Ahol radiológus szakember fogja a vizsgálatot elvégezni, és nem a nőgyógyász.
Ez radiológiai feladat, nem nőgyászi.
A nőknél sok jóindulatú emlő elváltozás is van, ezeket is rendszeres időközönként kontrollálni kell.
A te életkorodban a mellrák rendkívül ritkán fordul elő. Gondolom, a lehetséges családi előzményekről az orvos, akinél voltál, már kikérdezett (kellett volna).
Mammográfia. Ez lényegében cici röntgen. Ha picikét, akkor is valahogy bele kell paszírozni a gépbe, de egy kis kellemetlenséget megér a vizsgálat.
Maga a felvétel pár másodperc alatt megvan
Szia.
25év alatt vagyok énis bőven, 20 éves
Neked milyen ez a csomó?😕
Mensim előtt vagyok pár nappal, csak akkor "érzem" amikor lefeszítem a kezemmel a mellem és elkezdem ujjammal nyomkodni. Egy kemény valamit érzek ami max érzékeny
Neked milyen volt? Köszi 🫶🏻
A nőgyógyász tényleg meg tudja nézni ultrahanggal?
Magánnál voltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!