Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mellrák vizsgálata 25év alatt...

Mellrák vizsgálata 25év alatt hogyan?

Figyelt kérdés

25év alatti nőnek milyen mellrák vizsgálatok vannak??

Nőgyógyásznál jártam,egy csomóval,ultrahanggal megnézte,évente mentem,mióta feltünt(kb2 év) de mondta h érdemes még máshol is megnézetni.(Nem tünt magabiztosank,kicsit aggódom)De hol és hogyan ilyen fiatalon?

nov. 2. 23:33
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az önvizsgálatot kell megtanulni, és havonta, menses után megcsinálni.

Ha az alapján gyanúd van, akkor a háziorvosod beutal emlő ultrahangra, vagy emlő szakrendelésre.

nov. 3. 01:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnak 20 évesen volt először csomó a mellében, aztán több lett, egyre nagyobbak, és végül ki kellett venni. Nem volt rosszindulatú egyik sem, de nagyon nőttek. Nem derült ki, mitől vannak. De nyomon kell követni, mert rosszindulatúvá válhatnak.
nov. 3. 08:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

kérj a háziorvosodtól (vagy a nőgyógyásztól) beutalót emlő UH-ra. Ahol radiológus szakember fogja a vizsgálatot elvégezni, és nem a nőgyógyász.

Ez radiológiai feladat, nem nőgyászi.

A nőknél sok jóindulatú emlő elváltozás is van, ezeket is rendszeres időközönként kontrollálni kell.

A te életkorodban a mellrák rendkívül ritkán fordul elő. Gondolom, a lehetséges családi előzményekről az orvos, akinél voltál, már kikérdezett (kellett volna).

nov. 3. 08:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat⁠♡
nov. 3. 09:36
 5/10 anonim ***** válasza:
37%

Mammográfia. Ez lényegében cici röntgen. Ha picikét, akkor is valahogy bele kell paszírozni a gépbe, de egy kis kellemetlenséget megér a vizsgálat.

Maga a felvétel pár másodperc alatt megvan

nov. 3. 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mirigyes emlőállományra, azaz negyven év alatt, ultrahanggal helyes kezdeni. A mammográfia az involúciós emlőre való első vizsgálat.
nov. 3. 15:55
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia.

25év alatt vagyok énis bőven, 20 éves

Neked milyen ez a csomó?😕

Mensim előtt vagyok pár nappal, csak akkor "érzem" amikor lefeszítem a kezemmel a mellem és elkezdem ujjammal nyomkodni. Egy kemény valamit érzek ami max érzékeny

Neked milyen volt? Köszi 🫶🏻

nov. 13. 20:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Szia.Nekem pici kemeny,csomószerű,a bal mellemben, enyhe körkörös mozdulattal kitudom tapogatni.(A csomó nem,inkább a mell érzékeny mikor tapogatom.)Fekve jobban érezhető.
nov. 29. 18:26
 9/10 anonim ***** válasza:

A nőgyógyász tényleg meg tudja nézni ultrahanggal?

Magánnál voltál?

nov. 29. 19:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Magán nőgyógyásznál voltam,mióta észrevettem minden évben.Megnézte ultrahanggal,aztmondta nem rosszindulatú,de vizsgáltassam ki jobban.
nov. 29. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!