Hogyan eshet teherbe hetekkel ovulálás előtt?
Férfi vagyok, laikus, de nem értem, hogy ovulálás előtt hogyan eshet teherbe valaki? Párom 3 hete rosszullétek jelentkeznek, fáj a melle. Pont akkoriban egy pár napig nem szedte a fogamzásgátlót. De ez kb. pont a menzesze után volt, bőven ovulálás után. Ma 2 napja késik az ehavi menzesze, pedig nem szokott.
Másfél hete, ovulálás előtt csinált egy tesztet (bár tudom, hogy feleslegesen) az negatív lett. Ma/holnap csinál még egyet.
Ha ez is negatív lesz, akkor feltételezem szükség van valami átfogóbb kivizsgálásra. Két hete volt laborban, teljesen rendben volt, szóval nem tudom mi okozhatja a tüneteit.
Ovulacio nelkul sehogy.
Amugy meg a furcsa tuneteit a gyogyszer okozza, biztos vagyok benne. Nekem is mindenfele szar elojott tole, folyamatosan hasfajas es hanyinger, huvelygomba, migren, mellfajdalom
Lehetoleg szedje rendesen, aztan ha ejut orvoshoz, akkor egy gyogyszervaltas lehet jo lenne. Vagy ha abba akarja hagyni, akkor szedje vegig az adott honapban a levelet es utana hagyja abba.
Elöször is, ha gyógyszert szed, akkor NINCS ovuláció és NINCS menzesz!
Másrészt az nem világos, mit jelent a " pár napig nem szedte a fogamzásgátlót" - a tablettaszünetröl van szó, vagy más okból hagyott ki napokat?
Más okból, a háziorvosa elfelejtette felírni időben a következő adagot. :)
"Elöször is, ha gyógyszert szed, akkor NINCS ovuláció és NINCS menzesz!"
Logikus, viszont nem tudom pontosan, hogy hány nap maradt ki a gyógyszerből. Feltételezem ha több nap kimarad, akkor újra lehetséges az ovuláció, nem?
1. Gyógyszer mellett nincs ovuláció.
2. Ha kimarad a gyógyszer, akkor tök mindegy, hogy a saját ciklusa miatt mikor ovulált volna, a kihagyás fogja meghatározni az ovuláció idejét, nem az alap ciklusa….
Amúgy bocs, de nem a háziorvos dolga időben gondoskodni a gyógyszeréről. Máskor talán nem akkor kellene szólni, mikor csak pár szem van, hanem hamarabb.
Amúgy meg koton is van a világon, használni kellett volna, ha kimarad a gyógyszer.
Azt javaslom, a nőd ne szedjen gyógyszert, mert nem elég felnőtt hozzá, te meg húzz gumit, ha "kimaradoznak" szemek, mert igen, lehet terhes.
Pl egy orgazmus létrehozhat soron kívüli peteérést is.
Az a pár nap kihagyás épp elég volt arra, hogy az egész havi adagja potyára menjen. A tájékoztatón be is van írva, hogy nem lehet kihagyni, óramű pontossaggal kell szedni, szó szerint. Ha este 7kor szedi, akkor minden nap este 7kor kell szednie. Ha kimarad pár nap, clvagy hány, hasa megy, akkor ennyi volt, abban a hónapban már nem hat. Gumit kell húzni.
Azt se értem miért az utolsó pillanatban íratta fel, ha tudta, hogy el fog fogyni. 7 éve szedi? Ha nem érted a működesét se, honnan tudod, hogy stabilan szedte?
Remélem csak a megborult hormonháztartása miatt van rosszul és nem kapta be a legyet, mert ilyenkor sajnos nagy az esélye a beteg gyermek születésének.
Onnan tudom, hogy együtt élünk, es minden nap 6kor jelez az oraja, hogy be kell venni. Vagy ti az egyutteles soran csak lakotarsak vagytok? Tudom itt mindenki kiba*zott tokeletes a gyakorin, de legyen, o hibazott, keson szolt az orvosnak (bar ugyanez az orvos tobbszor felejtett el engem kiirni tappenzre, jopar szabim ugrott emiatt).
Kene tudnom hogy mukodik? Rohadtul nem erdekel alap esetben, hogy hogy mukodik. Nem vagyok orvos, nem vagyok no, boven eleg szerintem ha a ciklussal nagyjabol rendben vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!