Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Van aki epilepszia mellett...

Van aki epilepszia mellett szed fogamzásgátlót?

Figyelt kérdés

Lamolep epilepszia gyógyszert írtak fel, olvastam hogy gyengíthetik a fogamzásgátlóval egymás hatását és nem kockáztatnèk. Nőgyógyászom telefonon kérdeztem, azt mondta hogy “hát nem hiszi hogy baj lesz, szerinte talán szedhetem tovább a tablettát”. Nem volt ez valami meggyőző nekem

Érdekelne hogy van e esetleg itt olyan aki epilepszia gyógyszer mellett fogamzásgátlót szed vagy más védekezési módot használ? Sajnos a párom az óvszerről hallani sem akar..

Konzultálok majd erről személyesen, bővebben a nődokival is, de csak 2,5 hét múlva megyek

okt. 30. 08:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Elég gyász egy párod van, aki csak a saját érdekeit veszi figyelembe. De te sem vagy különb, mert kockáztatsz.

A kérdésedre pedig a válasz: mivel a fogamzásgátló a hormonokat kezeli, az epilepsziára a gyógyszer pedig az agyi kisüléseket blokkolja, így nem zavarnak egymásnak. Viszont minden képpeb keress fel olyan szakértőt aki biztos választ tud neked adni.

Viszont a gyógyszer használati útmutatóban minden benne kell hogy legyen.

okt. 30. 09:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Első: de igen, az antiepileptikumok igen is befolyásolják egymás hatását. Attól, hogy nem ugyanott hatnak, lehet köztük interakció…

Epilepsziagyógyszer meg a fogamzásgátló befolyásolják egymás vérszintjét (ált. a fogamzásgátló csökkenti az epilepsziagyógyszerét), ami pl. rohamot okozhat, meg a tablettamentes periódusban a gyógyszer vérszintjének az ingadozását okozhatja.

Első sorban más fogamzásgátló módszer lenne javasolt, ha pedig mindenképp tablettát akarsz, akkor folyamatos szedési sémában kellene szedni szünet nélkül.

De ha a nőgyógyászod ennyire nincs a toppon, és még arra se veszi a fáradtságot, hogy utánanézzem, akkor nem ártana értelmesebbet keresni.

okt. 30. 10:24
 3/4 A kérdező kommentje:
#1-es nem kockáztatok! Még nem szedem az epilepszia gyógyszert, éppen tájékozódni próbálnék mielőtt elkezdem..
okt. 30. 11:17
 4/4 anonim ***** válasza:
#3 hogy érted, hogy nem szeded? Én nem is merném nem szedni... Vannak tüneteid, vagy miért is írták fel?
okt. 30. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!