Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szex miatt késhet ennyit a...

Szex miatt késhet ennyit a mensim?

Figyelt kérdés
10 éve mensizek és soha nem volt még olyan hogy 28 napnál később jöjjön meg a mensim. Mindig elöbb jött meg pár nappal. Pontosan fél hónapja szexeltem a ciklusom 28. napján és már akkor furcsáltam hogy miért nem jött eddig meg, és azóta sincs semmi. Ilyen még nem volt. Már 45. napja nem jön meg. 1 hete csináltam tesztet és negatív. De még igyis olyan stresszes ez az egész és nem értem miért maradt ki ez a mensim. Lehet a szex miatt, főleg hogy egyáltalán nincs rendszeres szexuális életem és ez előtt mar nagyon régen is csináltam?
okt. 16. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Valami felborította a hormonháztartásod.
okt. 16. 21:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Esetleg túlzásba vitt eddzés miatt? Olvastam hogy attól is késhet és előző hónapban heti 3-4 alkalmakat mentem edzőterembe bár már több hónapja edzek viszont az utobbi hetekben komolyabb az edzéstervem.
okt. 16. 21:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A túlzásba vitt edzésnek igen kicsi az esélye :D főleg úgy hogy pár hete vagy csak összeszedettebb edzés terén… szerintem akik aktívan versenyeznek azoknak van esélye hogy ettől kimaradjon a havi, de ami lehetséges az a stressz, nekem 2 hónapig volt hogy nem jött meg ez miatt… tehát a helyedben elkönyvelném hogy szuper terhesség kizárva és próbálj meg elfoglaltabb lenni, nekem az alkoholtól mindig hamarabb jön meg, biztos köze van ahhoz is hogy akkor lazább vagyok… aztán pár hét múlva megint tesztelj a biztonság kedvéért…

Utána viszont lehet jobb ha elmész orvoshoz.

okt. 16. 21:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Amugy ilyenkor a szex befolyásolhatja az akkori mensit és terhességet? Mármint ha a ciklus 28 napján szexelsz, vagy elötte 1-2 nappal és tegyük fel teherbe esel, akkor már az a mensi sem jön meg vagy annak még megkéne jönnie? Mert ugye a beágyazódás nem 1-2 nap alatt történik meg de javítsatok ki ha tévedek:D
okt. 16. 21:46
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Szex miatt nemigen marad el, ha védekeztetek. A túlzásba vitt edzés inkább okozhatja. Azt neked kell tudni, hogy tényleg túl sok volt-e. Talán nem ártana még egy tesztet csinálni, és orvoshoz is elmehetnél, ha még sokáig nem jön meg. A túlzásba vitt fogyókúra is felboríthatja a ciklust.
okt. 16. 21:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4-es: ha az egyszerűség kedvéért szabályos ciklussal számolok (14. napon peteérés, utána 14 napos luetális fázis és menstruáció a 29. napon) akkor ha a ciklus 28. napján szexelsz és ABBÓL esel teherbe, az azt jelenti, hogy abban a ciklusban valamiért nem a 14. napon volt peteérés hanem valamikor a 27-29. napon és telibe kaptátok azt. Ha nem lett volna fogantatás akkor annak a ciklusnak a vérzése így 14 nappal az után a peteérés után lett volna, tehát az a ciklusod kb. 42 napos lett volna. Tehát már annak is meg kellett volna jönnie és a tesztnek is mutatnia kellene már. Tesztelj még egyszer egy hét múlva. Ha negatív és nincs más tünet, akkor várd meg a következő menstruációt. Ha nem jön meg akkor menj orvoshoz, illetve akkor is ha a későbbiekben is össze-vissza jön meg, mert akkor vmi hormonális gond van, esetleg ciszta stb.
okt. 16. 22:19
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :D A ciklusom eddig mindig extra normális volt és az ovulációm is megvolt a 14. nap körül szvl kétlem hogy pont most akkor lett volna mikor szex volt mert akkor a folyásomon látszott volna hogy peteérés van de semmi ilyen nem volt.
okt. 16. 22:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"szvl kétlem hogy pont most akkor lett volna mikor szex volt mert akkor a folyásomon látszott volna hogy peteérés van"

Erre azért ne tegyél semmit. A folyás diagnosztikai értéke a nullához konvergál.

okt. 17. 02:38
 9/9 anonim válasza:
0%
Fujj
nov. 8. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!